S'ha fet la presentació del projecte del Museu Casteller de Valls, que preveu obrir les portes a principis del 2017. (Foto: ACN)
S'ha fet la presentació del projecte del Museu Casteller de Valls, que preveu obrir les portes a principis del 2017. (Foto: ACN)
Valls

El Museu Casteller de Valls podria obrir el 2017

El projecte s'ha aprovat amb un pressupost de 7 milions d'euros i la previsió que els treballs durin 18 mesos

RedaccióActualitzat

S'ha aprovat el projecte executiu per a la construcció del que serà el Museu Casteller de Catalunya, que se situarà al casc antic de Valls.

S'espera que els treballs durin 18 mesos, amb una inversió total de 7 milions d'euros. L'Ajuntament espera poder obrir aquest museu a principis del 2017 i preveu una afluència de més de 100.000 visitants l'any.

L'edifici tindrà 2.800 metres quadrats, que es repartiran en dues plantes i un terrat on es podran fer activitats. El carrer Espardenyers travessarà el museu per la planta baixa, que comptarà també amb una plaça que connectarà amb la Plaça del Blat, considerada el "quilòmetre 0" del món casteller.

L'element més característic serà una torre de 20 metres il·luminada que s'alçarà al centre del museu i que passarà a formar part de l'"skyline" de la ciutat. Aquesta torre canviarà de colors, en homenatge al món casteller.

Una altra de les curiositats que incorporarà aquest museu també és un elevador que permetrà als visitants experimentar en primera persona el que viu l'enxaneta, amb tremolors i moviments inclosos.

 

 

Anar al contingut