Mundial

El Mundial de Sud-àfrica s'acomiada amb una espectacular cerimònia de clausura

El Mundial de Sud-àfrica ha acabat amb nota des del punt de vista organitzatiu. La cerimònia de clausura al Soccer City de Johannesburg va ser de les més espectaculars que es recorden en la història dels Mundials, on aquesta part del protocol no passava de ser una mínima festa de comiat. Encara no va arribar als extrems de les cerimònies dels Jocs Olímpics, però l'espectacle de llum, música i color amb Shakira com a gran estrella va ser un veritable encert que va encantar els aficionats i teleespectadors. La presència de l'expresident sud-africà Nelson Mandela, que va saludar als aficionats des de la gespa, va ser la cirereta d'una cita que quedarà sempre en el record del continent africà.

Actualitzat
Abans de la final, el Soccer City de Johannesburg es va convertir en una gran festa amb motiu de la cerimònia de clausura del Mundial de Sud-àfrica, el primer de la història que es va disputar en continent africà. Va ser un gran espectacle de música i focs artificials que va comptar amb la presència inesperada de l'expresident de Sud-àfrica i premi Nobel de la Pau Nelson Mandela, que tant va lluitar perquè el seu país pogués acollir la Copa del Món. Mandela, per culpa del seu delicat estat de salut, només va ser uns minuts a l'estadi per saludar els aficionats.

La cultura i la tradició africanes van ser les grans protagonistes de la cita. De fet, l'únic artista no africà que va pujar a l'escenari va ser la colombiana Shakira, que va interpretar l'himne del Mundial, el "Waka Waka". Poc abans de començar el partit, Fabio Cannavaro, capità de la selecció italiana, encara campiona del món i que va quedar eliminada a la primera fase del campionat, va ser l'encarregat de portar al terreny de joc el trofeu que recollirà l'equip guanyador.

La copa pesa 6,175 quilos, 4,927 dels quals són d'or pur, fa 36 centímetres i en la seva composició, a més de l'or, hi ha dos anells de pedres de malaquita que adornen la base. La copa romandrà en poder de la selecció que guanyi la final durant els pròxims quatre anys i abans del Mundial del 2014 al Brasil l'equip campió rebrà una rèplica xapada d'or en lloc de ser d'or massís.

Anar al contingut