Capçalera de la manifestació d'Unitat contra el Feixisme i el Racisme a l'Hospitalet
L'Hospitalet ha estat l'escenari escollit per a la primera mobilització del moviment.
L'Hospitalet de Llobregat

El moviment Unitat contra el Feixisme es manifesta per evitar la presència de partits xenòfobs als ajuntaments

Un moviment unitari contrari a la presència de representants de partits xenòfobs als ajuntaments anomenat Unitat contra el Feixisme i el Racisme ha començat a fer campanya per a les eleccions municipals. S'han manifestat a l'Hospitalet de Llobregat per conscienciar l'electorat que cal evitar el feixisme. El grup aglutina unes 170 entitats, associacions de veïns, sindicats i partits polítics d'esquerres que volen aturar l'augment del feixisme a la societat. Diuen que els grups xenòfobs aprofiten el context de crisi per donar solucions basades en la xenofòbia i la por, com també fan els partits d'ultradreta europeus.

Actualitzat
Un dels portaveus del grup, David Karvala, explica que el seu objectiu és desemmascarar les candidatures que fan un discurs en contra dels immigrants. Cita obertament Plataforma per Catalunya i el seu líder, Josep Anglada, i en diu que és una formació franquista que "està contagiant un discurs polític" de xenofòbia. Karvala també en posa com a exemple alguns membres del PP de Catalunya, com el candidat per Badalona, Xavier Garcia Albiol, que estan atiant, diu, el discurs racista per aconseguir vots.

El moviment recorda altres casos a Europa com el del Front Nacional de Le Pen a França, que ara és una força important amb prop del 20% dels vots. Alerten que aquesta situació es pot donar a Catalunya si no es fan esforços per foragitar el discurs racista dels ajuntaments i de la política en general.

Unitat contra el Feixisme i el Racisme anuncia una sèrie d'actes, xerrades i mobilitzacions arreu del país durant tota la campanya electoral per conscienciar la gent que no voti els partits xenòfobs.
Anar al contingut