Manifestació a la plaça de la República de Florència
Florència

El Moviment de les Sardines s'aixeca contra l'extrema dreta de Salvini a Florència

Nàpols, Mòdena, Bolonya, Gènova, Verona... Aquest moviment ha organitzat manifestacions multitudinàries en els últims quinze dies a tot Itàlia

RedaccióActualitzat

Desenes de milers de persones es van manifestar aquest dissabte a la nit a Florència convocades pel Moviment de les Sardines. És el símbol que utilitzen des de fa unes setmanes els manifestants progressistes que surten al carrer per frenar l'avenç de l'extrema dreta de Matteo Salvini en les eleccions regionals.

 

Mitjans italians expliquen com un dels tres coordinadors de l'acte a Florència, Danilo Maglio, de 20 anys, donava les raons de la convocatòria:

"Estem cansats d'una política d'odi, mentides i sobiranisme.  Aquí hi ha espai per a les sardines, però no per a les piranyes."

 

Estudiants, joves professionals, jubilats i famílies senceres van omplir la plaça de la República de Florència. Els organitzadors parlen de 40.000 persones. La policia ho xifra en unes 20.000.

 

Els organitzadors feien broma pels megàfons, segons informa el Corriere della Sera, i asseguraven que a l'acte de Salvini hi havia quatre gats.

Salvini ha respost animant els seus seguidors a penjar imatges a les xarxes socials de gats menjant sardines.

L'acte era una resposta a la presència de Salvini a la capital de la Toscana, on participava en un acte electoral de cara a les eleccions del 26 de gener de la regió de l'Emília-Romanya.

 

El "Bella ciao" recorre Itàlia contra l'extrema dreta

Nàpols, Mòdena, Bolonya, Gènova, Verona... Aquest moviment ha organitzat manifestacions molt nombroses en els últims quinze dies.  

Milers de "sardines" canten el "Bella ciao" contra l'extrema dreta per tot Itàlia. És la cançó de la resistència italiana contra el feixisme de Benito Mussolini i les tropes nazis durant la Segona Guerra Mundial.

 

 

El Moviment de les Sardines no es defineix políticament i les úniques pancartes que es veuen a les manifestacions són sardines com a símbol d'aquest moviment que va néixer com una convocatòria espontània a Facebook i que ha tingut una gran resposta per unir-se "com un banc de sardines" contra la discriminació, l'exclusió i el feixisme.

 

Les pròximes convocatòries són, entre d'altres, aquest diumenge a Milà, el dia 6 a Siena, el 10 a Torí, el 13 a Venècia i el dissabte 14 de desembre serà a la capital, a Roma.

 

ARXIVAT A:
Extrema dreta
Anar al contingut