Barcelona

El moviment contra els desnonaments denuncia multes per 200.000 euros des del 2019

Les entitats que lluiten pel dret a l'habitatge acusen Interior d'una "persecució política" contra els activistes

RedaccióActualitzat

Les entitats en defensa del dret a l'habitatge denuncien una "persecució política" amb identificacions d'activistes i multes emparades en la llei mordassa.

Des del 2019, la PAH, el Sindicat de Llogateres de Catalunya i Alerta Solidària han acumulat 364 multes per un valor superior als 200.000 euros, segons han explicat en una roda de premsa davant del Departament d'Interior.

Són multes per obstrucció a les resolucions administratives o judicials, desobediència a l'autoritat i falta de respecte a les forces i cossos de seguretat.

Aquests col·lectius acusen la Generalitat i, concretament, Interior, de voler "amenaçar" les persones que es mobilitzen contra els desnonaments.

Tot i les multes, han advertit que no s'aturarà el moviment, com s'explica en aquest vídeo:


Els col·lectius implicats han retret al govern que apliqui una llei contra la qual tant ERC com CiU van presentar recursos d'inconstitucionalitat el 2014, però que continuen utilitzant contra el moviment.


Interior parla de casos minoritaris

El Departament, en canvi, es defensa dient que només hi ha hagut incidents en el 0,7% dels desnonaments executats entre el 2016 i el 2020. Això vol dir en 397 casos d'un total que supera les 57.000 expulsions.

D'aquests gairebé 400 casos, un 0,26% van acabar amb denúncia i un 0,13% en detenció.

Durant el 2020 i aquests mesos del 2021, els Mossos han fet actes de denúncia en un 2,1% i un 1,6% del total de casos. Tot i que el percentatge ha crescut, Interior manté que les xifres són molt similars a les del període 2016-2020.

 

ARXIVAT A:
HabitatgeMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut