Els mossos tornen a tallar carrers a Barcelona en el segon dia de protesta

Demanen més efectius, el retorn immediat de les pagues extres del 2013 i el 2014 i l'equiparació salarial amb els bombers

Actualitzat

Uns 200 agents dels Mossos d'Esquadra han tallat carrers a Barcelona de manera intermitent al voltant del Departament d'Interior des d'un quart de sis de la tarda, com a mesura de pressió i de suport als companys sindicals tancats dins la seu.

Els representants laborals del cos policial reclamen una solució a les reivindicacions laborals que plantegen al Govern.

Membres del cos es van concentrar aquest dimecres davant d'Economia per demanar millores de sou. Finalment es van aconseguir una reunió amb membres del Govern, que ha continuat aquest matí a la seu d'Interior. Cap a les onze del matí, però, la reunió s'ha trencat i els representants sindicals han decidit que no sortirien de la seu fins que se solucionin les seves peticions.


D'Interior, al carrer

Mentrestant, uns 200 agents que estaven al vestíbul del departament han decidit sortir al carrer cap a un quart de sis de la tarda i començar a fer accions ràpides de tallar carrers a l'entorn d'Interior.

Primer han tallat el passeig Sant Joan a l'altura del carrer Diputació, punt en què aquest matí ha han estat durant unes hores, coincidint amb la reunió entre membres del Govern i representants sindicals dels Mossos.

Uns deu minuts després del tall han baixat fins a la plaça Tetuan i han tallat la Gran Via. Uns minuts més tard han pujat amunt i han tornat a tallar el passeig Sant Joan a Diputació.

El periple reivindicatiu ha continuat passeig Sant Joan amunt fins al carrer Aragó, cruïlla que també han tallat uns deu minuts. Després han seguit pujant i han tallat la Diagonal, a la plaça mossèn Jacint Verdaguer.

Un cop en aquest punt ha començat un recorregut a la inversa. Els agents dels Mossos han baixat fins al carrer València amb Sant Joan, cruïlla que també han tallat durant uns deu minuts.

Durant el recorregut els agents dels Mossos, han fet sonar xiulets i consignes com ara "Buch dimissió".

 

Mentrestant, al Departament d'Interior continuen tancats representants sindicals dels Mossos a l'espera que el Govern els proposi una solució que pugui satisfer les seves reclamacions.

A les set de la tarda han començat una reunió amb el Director General de la Policia, Andreu Martínez, que ha acabat al cap de dues hores sense acord. Però el representants del Mossos han dit que hi veuen un primer pas de voluntat negociadora real per part del departament.

Martínez ha explicat que les propostes d'Interior als agents han estat incrementar l'import de les hores extres un 32% i "avançar en l'equiparació retributiva amb el cos dels Bombers", cosa que es concretarà amb un "complement retributiu extraordinari", ha afegit.

Per la seva part, el portaveu sindical Pere García ha afirmat que aquestes mesures no solucionaran les demandes dels agents, però que són un punt de partida.

"Hem donat un gran pas i hem torçat el braç de l'administració."

Aquest dimecres uns 500 agents dels Mossos van tallar durant cinc hores la Gran Via amb motiu de les reivindicacions que defensen.
 

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut