<b>"El Monjo"</b>,<b> "Ignasi M"</b> i <b>"Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres"</b>, a la petita pantalla

Dimarts 18 de novembre TV3 emetrà "Ignasi M" i "El Monjo". "Ignasi M"
"El Monjo", "Ignasi M" i "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", a la petita pantalla

"El Monjo", "Ignasi M" i "Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres", a la petita pantalla

Dimarts 18 de novembre TV3 emetrà "Ignasi M" i "El Monjo". "Ignasi M"
Actualitzat
 "El documental" va estrenar dijous 13 de novembre <b>"Els homes que volien pujar una muntanya de més de 8.000 metres"</b> a les 23.30 pel Canal 33.

El documental, dirigit per Pere Herms i produït per Abyssinia Films amb la col·laboració de TVC, es va estrenar en la secció oficial del Festival Internacional de Muntanya de Torelló 2013. Des d'aleshores, ha viscut una gran projecció amb l'assistència al 10è Festival de Cinema de Muntanya de Zakopane (Polònia), al 12è Ischia Film Festival (Itàlia), al 4t Sestriere Film Festival de Torí (Itàlia), al 22è International Festival of Mountain Films de Poprad (Eslovàquia), al 36è Cairo International Film (Egipte), al 62è Trento Film Festival (Itàlia) i a la 5a Mostra de Cinema i Audiovisual Català - SomCinema (Lleida). La cinta narra la història de Raül Coromines i Pere Herms, un alpinista i un cineasta units per un somni comú: pujar per primera vegada una muntanya de més de 8.000 metres. Durant mesos, cineasta i alpinista es desplacen a la recerca d'experiències vitals per l'Himàlaia per acabar intentant ascendir la vuitena muntanya més alta del món, el Manaslu, de 8.163 m.
 
Dimarts 18 de novembre TV3 emetrà "Ignasi M" i "El Monjo". "Ignasi M" és l'últim llarg documental de Ventura Pons. El cineasta torna als seus orígens de retratista i ens presenta "Ignasi M", un documental sobre Ignasi Millet, un personatge que acumula tota mena de desgràcies possibles (és gai, seropositiu, la seva empresa ha fet fallida, el seu pare s'ha volgut suïcidar, la seva exdona viu en una cadira de rodes i ha descobert que és lesbiana, els seus fills són okupes a Londres...) i que no accepta els rols prefixats ni les idees preconcebudes. Ignasi M. té com a motor de vida fruir de cada moment. Per sort, la seva és una família complexa i unida per l'amor i la creativitat. Una anàlisi àcida i crítica de les mil penúries i adversitats que pateix la nostra societat. És una producció d'Els Films de la Rambles amb la participació de Televisió de Catalunya. Es podrà veure a les 22.00 per TV3.
 
 
Per últim, i després "d'Ignasi M", s'ha programat "El Monjo" que té prevista l'emissió a les 23.20 també per TV3. El llargmetratge "El Monjo", basat en l'obra més destacada de la literatura gòtica del 1796, de l'anglès Matthew G Lewis, narra l'ascens i la caiguda d'Ambrosio, un monjo caputxí que va ser abandonat a les portes d'un monestir quan era nen. Ambrosio va ser un monjo admirat per la seva eloqüència i al mateix temps envejat pels seus companys del monestir. L'ingrés d'un novici que no és el que sembla ser canviarà la seva vida i la de tota la comunitat per sempre. El llargmetratge dirigit per Dominik Moll i interpretat per Vincent Cassel, Déborah François, Joséphine Japy,  Geraldine Chaplin, Sergi López i Jordi Dauder (pare Miguel), entre d'altres, és una coproducció de Morena Films, Diaphana Films i Estrategia Audiovisual, amb la col·laboració de Televisió de Catalunya, Canal + (França) i France 3. El film té el suport d'Eurimages Coproduccions, l'ICEC, l'ICAA i Sofica.