Nova York

El MoMA de Nova York acull 90 obres de l'època més radical de Miró

El Museu d'Art Modern de Nova York ha organitzat una exposició que, sota el títol "Joan Miró: Pintura i Antipintura 1927-1937", mostra l'època més radical del pintor català. Les sales del MoMA acolliran, a partir del 2 de novembre, unes noranta pintures, dibuixos, "collages" i objectes de l'artista que van marcar uns anys de gran transformació per ell. El mateix Miró es va proposar "assassinar l'art", i això és el que es podrà veure a la mostra. S'hi ensenyen teles de colors àcids, amb desfiguracions grotesques i sovint combinades amb la tècnica del "collage". L'exposició l'organitza el MoMA, juntament amb l'Institut Ramon Llull i la Generalitat de Catalunya.

Actualitzat

"Vull assassinar l'art", va dir Joan Miró l'any 1927, i així va ser. Va trencar amb els mètodes convencionals de pintura per passar a mètodes que afavorien una forma d'expressió més contemporània. "Va reinventar, reforçar i radicalitzar la seva pintura", ha afirmat la comissària de la mostra, Anne Umland.

Al MoMA es podran veure obres com "Corda i personatges", pintada el 1935, o "Natura morta del sabatot", una tela del 1937 realitzada a París, "The two Philosophers" o "Dutch Interior I".

Anar al contingut