L'espai el gestionarà durant cinc anys l'empresa Barcelona Events Musicals
L'espai el gestionarà durant cinc anys l'empresa Barcelona Events Musicals (3Cat)

El Molino, ara gestionat per l'empresa del Cruïlla, serà un espai per a músiques minoritàries

Compta amb el suport del sector musical i està emmarcat en la voluntat de recuperar el Paral·lel com a eix cultural estratègic

Actualitzat

Nova etapa de l'antic teatre El Molino, al Paral·lel de Barcelona. Durant els pròxims quatre anys, el gestionarà l'empresa Barcelona Events Musicals, organitzadora del festival Cruïlla.

Així ho ha decidit l'Ajuntament després d'haver aprovat l'adjudicació del projecte. L'objectiu és convertir El Molino en un espai de referència per a les músiques minoritàries de la ciutat, amb especial preferència per a la cançó d'autor, el jazz, el flamenc i la rumba catalana.

El projecte compta amb el suport del sector musical i està emmarcat en la voluntat de recuperar el Paral·lel com a eix estratègic de la música i les arts escèniques de Barcelona.

 

Suport del sector musical al nou projecte

Algunes de les entitats que col·laboraran amb el nou Molino són Barnasants, El Dorado, Carabutsi i l'Associació de Músics de Jazz. També s'hi han involucrat escoles de música com el Taller de Músics, el Conservatori del Liceu, l'ESMUC o Jam Session, a més de L'Auditori i la Sala Paral·lel 62.

Pel que fa al model de gestió, l'empresa adjudicatària té l'objectiu d'anar incrementant la programació de forma progressiva. L'horitzó final és acabar oferint activitats cada dia de la setmana, amb diferents passis a la sala principal i oferint un ampli ventall de propostes en altres espais com la sala d'assaig, el club amb terrassa o la sala de l'altell.

Es preveu que la programació compti amb activitats vinculades a la comèdia, el teatre o la dansa, així com jam sessions, xerrades sobre música o presentacions de festivals.

El repte de revitalitzar la cultura al Paral·lel

En conjunt, la proposta, vinculada amb equipaments propers com la Sala Paral·lel 62, la Sala Apolo o el Centre Cultural Albareda, encaixa amb l'objectiu de desenvolupar l'activitat cultural a la part baixa del Paral·lel.

L'Ajuntament de Barcelona va adquirir El Molino el 2021 per 6,2 milions d'euros. I, ja des del primer moment, el consistori va avançar que l'espai estaria als antípodes de la indústria comercial.

ARXIVAT A:
Música
Anar al contingut