Barcelona

El Mobile World Congress rebrà 50.000 visitants i continuarà a Barcelona més enllà del 2012

Prop de 50.000 professionals -uns 5.000 menys que el 2008- participaran aquest any en el 3GSM World Congress, l'esdeveniment de telefonia mòbil més important del món, que tindrà lloc del 16 al 19 de febrer a Barcelona, on estarà fins més enllà del 2012. Així ho ha anunciat John Hoffman, conseller delegat de GSMA, l'associació mundial d'empreses del sector del mòbil, que ha assegurat que l'organització, que l'any passat va acordar quedar-se a Barcelona fins al 2012, estudia ara continuar a la capital catalana "tant temps com sigui possible".

Actualitzat
La decisió encara no és oficial, però els organitzadors del congrés estan "totalment convençuts" que és a Barcelona on s'"han de quedar", a causa del ple suport rebut en els últims tres anys per les administracions, entitats i altres associacions empresarials catalanes. "No imposem condicions prèvies", ha dit Hoffman. "Barcelona és un bon lloc per fer negocis i sempre ens han tractat respectuosament. Esperem poder quedar-nos-hi tant temps com sigui possible, sempre que els nostres assistents creguin que val la pena venir aquí."

El tinent d'alcalde d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi William Carnes, ha assegurat que el consistori està treballant perquè aquest "maridatge" amb l'associació GSMA tingui bases "més sòlides" i s'estengui a altres terrenys, més enllà del congrés de mòbils. De moment, l'únic segur és que Barcelona es consolida com la futura seu, potser no permanent, però sí perdurable, del Mobile World Congress, que aquest any atraurà fins a la capital catalana prop de 50.000 executius i professionals de les principals empreses de la indústria de la telefonia mòbil i internet, com AT&T, Microsoft, Google, MySpace, Nokia, Telefónica, Telenor, Verinor o Vodafone.

Entre la llarga llista d'assistents i conferenciants figuren el conseller delegat de Microsoft, Steve Ballmer; el president executiu de Telefónica, César Alierta; el president de NTT Docomo, Ryuji Yamada, o l'oscaritzat actor Kevin Spacey, que presentarà el Festival Cinematogràfic de Curts i Mòbils Mofilm.

A causa de la crisi, el congrés rebrà uns 5.000 visitants menys que l'any passat. Amb tot, els seus responsables estan "totalment segurs" que l'esdeveniment serà "un altre enorme èxit". Segons ha dit John Hoffman, "creiem que el sector del mòbil no és com el de la banca o la indústria automotriu. És un sector al qual li van bé les coses i que encara creix a tot el món, i ho continuarà fent".

La desacceleració econòmica mundial serà, precisament, un dels temes que s'abordaran al congrés, que amb el lema "Pensar cap endavant" estudiarà l'impacte de la crisi i el desenvolupament del sector de les comunicacions, així com l'adopció de les tecnologies avançades de banda ampla per a mòbil.

Més de 1.300 companyies exposaran els seus productes i serveis de telefonia mòbil en aquest congrés, que per primera vegada ocuparà els prop de 200.000 metres quadrats del recinte firal de Montjuïc, tal com ha indicat el director general de la Fira de Barcelona, Agustín Cordón. Els hotels de Barcelona també fregaran el ple, amb 17.000 habitacions reservades.
Anar al contingut