El Mobile World Congress es queda a Barcelona fins al 2030

La GSMA ha prorrogat el contracte amb la capital catalana sis anys més

RedaccióActualitzat

El Mobile World Congress es quedarà a Barcelona almenys fins al 2030. El consell d'administració de la GSMA, l'empresa organitzadora, ha decidit allargar el contracte actual, que finalitza al 2024.

Segons expliquen en un comunicat, han tancat l'acord amb la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, ​​el Ministeri d'Economia, Turisme de Barcelona i Fira de Barcelona.

GSMA ha valorat que, des del seu trasllat a Barcelona el 2006, l'esdeveniment ha seguit creixent i ara inclou una varietat de programes i activitats durant tot l'any que beneficien els ciutadans de Barcelona i més enllà a través d'activitats com la Mobile World Capital i mSchools, "impulsant el creixement de l'economia local i el sector tecnològic".

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, han celebrat a Twitter l'anunci, que atribueixen a una feina d'equip feta amb discreció:

També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat que el Mobile World Congress es quedi a la ciutat fins al 2030 i ha apuntat que d'aquesta manera es consolida una relació d'"èxit". En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que s'ha treballat amb molta discreció i que també s'han superat moments difícils gràcies a la "unitat" entre les administracions i GSMA.

Així, ha assegurat que els vincles s'han fet més forts i que s'ha refermat la seva capitalitat com a ciutat de referència en l'àmbit tecnològic.


Prop de dues dècades a Barcelona

La cita mundial de la telefonia mòbil es fa a la capital catalana des de l'any 2006. L'any 2011 Barcelona va guanyar la seva primera pròrroga d'acord fins al 2018 i també va rebre el títol de 'Mobile World Capital', i superava la competència de 30 ciutats com Milà, Munic o París.

Aquesta col·laboració es va renovar després fins al 2023, amb un altre any afegit a l'acord per la cancel·lació de l'edició del 2020 per la pandèmia de covid-19.

Accés al Mobile World Congress 2022
L'edició del Mobile World Congress 2022 va superar expectatives (ACN/Lluís Sibils)


L'edició d'enguany tornava a ser un èxit

Després que al 2020 s'hagués de cancel·lar el congrés per l'esclat de la pandèmia i que a l'estiu del 2021 se'n celebrés una edició descafeïnada, l'edició d'enguany del Mobile World Congress va superar les xifres previstes inicialment per l'organització.

Segons la GSMA, més de 60.000 persones de prop de 200 països van passar per la Fira de Barcelona, en una edició "vibrant" i "dinàmica" del congrés. El MWC va aplegar més de 1.900 expositors i un miler de ponents.

El CEO de la GSMA, John Hoffman, assegurava que l'edició va ser "un èxit".

L'impacte econòmic a la ciutat de Barcelona i els seus voltants va ser d'uns 250 milions d'euros.

La GSMA i l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat, el Ministeri d'Economia i Transformació Digital, Fira de Barcelona i Turisme de Barcelona --en conjunt, les Host City Parties-- oferiran una roda de premsa conjunta el 20 de juliol a Fira de Barcelona per donar més detalls del compromís del Mobile. 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut