El Mobile prepara el retorn per al juny, amb menys visitants i fortes mesures anti-Covid

Un any després de la cancel·lació a causa de la Covid, els organitzadors es refermen en l'objectiu de fer a l'estiu un Congrés de Mòbils presencial a Barcelona

Òscar ArmengolActualitzat

Coincidint amb el primer aniversari de la cancel·lació del Congrés de Mòbils, els organitzadors refermen que es podrà fer a l'estiu a Barcelona. GSMA preveu menys visitants i més controls per evitar contagis, però confia a recuperar la majoria dels expositors.

Al cap d'un any de la suspensió del Mobile World Congress (MWC), el 12 de febrer del 2020, fonts oficials de la companyia han dit a TV3 que estan convençuts que van prendre "la decisió correcta" i que "van salvar vides".

Sobre l'edició d'aquest any, prevista del 28 de juny a l'1 de juliol, asseguren que estan planificant "una fira presencial decidits, però amb cautela", i que "el 80 per cent dels expositors tornaran a Barcelona".

GSMA també ha difós un comunicat del seu conseller delegat, John Hoffman, en què referma el compromís de fer "un congrés segur i vibrant". Admet que vindran menys visitants, però està convençut que podran "mitigar molts dels riscos per mantenir un ambient segur".
 

Uns dies abans del MWC, de l'1 al 4 de juny, el mateix recinte firal de la Gran Via, a l'Hospitalet de Llobregat, acollirà l'ISE, la fira audiovisual més gran del món, que els últims anys s'havia fet a Amsterdam. En una entrevista a TV3, el seu director, Mike Blackman, ha assegurat que mantenen els plans, però que d'aquí 15 dies prendran una decisió definitiva. Es van comprometre amb els expositors a comunicar-los com a molt tard l'1 de març si tiren endavant o no aquesta edició.

Mike Blackman, director de l'ISE, diu: "Si soc pragmàtic i franc, la restricció de mobilitat dels britànics cap a Espanya és un problema per a nosaltres. En el negoci de l'audiovisual els mercats principals a Europa són el Regne Unit, Alemanya i França. I això ens podria afectar".

L'ISE estudia fer tests obligatoris per accedir al saló, una mesura que també es planteja el MWC.

Fira de Barcelona preveu reprendre l'activitat a la primavera, amb l'Alimentaria al maig com a primera gran cita.

 

ARXIVAT A:
Mobile World Congress
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut