Barcelona

El MNAC, el MACBA, el nou Museu d'Història de Catalunya i el de Ciències Naturals vertebraran els museus del país

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha presentat les bases del nou Pla de Museus, que reorganitza aquests equipaments. El pla dissenya una xarxa museística vertebrada per quatre centres: el MACBA, el MNAC, el nou Museu d'Història de Catalunya i el de Ciències Naturals, a partir dels quals es crearan quatre "constel·lacions" o àmbits de gestió.

RedaccióActualitzat
Cultura ha explicat que el nou pla museístic renova l'organització d'aquests equipaments creant quatre grans àmbits que estaran vertebrats pel MNAC, el MACBA, Museu d'Història de Catalunya i el de Ciències Naturals. El pla marca com a objectiu el foment del patrocini i es marca la fita d'aconseguir tres milions d'euros per al 2014. Una altra meta és arribar als 25 milions de visitants als museus de Catalunya en dos anys.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha explicat que la intenció del nou pla és provocar una "sacsejada" i una "renovació" en aquest àmbit, i ha volgut deixar clar que el fet que quatre museus vertebrin aquests àmbits no vol dir que es prioritzin respecte als altres. "L'objectiu és treballar plegats i no que hi hagi preeminència" d'uns museus sobre els altres, ha apuntat el conseller, que ha afegit que als quatre museus centrals se'ls encarrega que cooperin amb la resta. Entre les mesures incloses al pla d'acció s'inclou l'elecció de la seu l'any 2014 del nou museu Nacional d'Història de Catalunya, i s'ha fixat que la inauguració es faci el 2019.

Actualment a Catalunya hi ha registrats 113 museus, que durant el 2010 van rebre uns 10,7 milions de visitants, amb un volum de recursos estimat de 105 milions d'euros.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut