Manuscrit que hauria escrit Marta Ferrusola per fer una transferència a Andorra
Manuscrit que hauria escrit Marta Ferrusola per fer una transferència a Andorra

El missatge en clau religiosa sobre els diners de Marta Ferrusola

Entre els documents que investiga la policia en el "cas Pujol" hi ha un manuscrit suposadament de Marta Ferrusola en què es feia dir 'mare superiora' per fer transferències al banc

RedaccióActualitzat

"Reverend mossèn, sóc la mare superiora de la congregació, desitjaria que traspassés dos missals de la meva biblioteca a la biblioteca del capellà de la parròquia, ell ja li dirà on s'han de col·locar. Molt agraïda, Marta."

Aquest manuscrit és una de les últimes peces aportades a la causa dels Pujol. L'autora seria Marta Ferrusola. Un missatge en clau de l'any 1995. Ella mateixa es presentaria com la mare superiora. I l'encàrrec de passar dos missals al capellà de la parròquia es traduiria com una ordre al gestor del seu compte andorrà de passar de dos milions de pessetes al seu fill Jordi.

La nova documentació inclou un extracte de la Banca Reig. Cinc dies més tard d'aquell mateix any 95, el primogènit dels Pujol rebia dos milions de pessetes en el seu compte a Andorra.

Per la defensa dels Pujol, l'ordre manuscrita no té més importància. I el llenguatge en clau religiosa el qualifica de pur folklorisme. Diu que el document només demostra que Jordi Pujol Ferrusola no podria gestionar de cap manera el compte bancari de la seva mare.

♦ Marta Ferrusola també tenia una deixa del seu pare a Andorra

Dins el sumari també s'ha incorporat un nou informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica de la Policia que parla del benefici no justificat de cada membre dels Pujol. S'hi refereix com la família. I diu que des del 1990 van ingressar ingents quantitats de diners en efectiu en comptes que ells mateixos tenien en diferents qualitats a Andbank a Andorra.

De Jordi Pujol Ferrusola diu que era el membre més actiu, a un nivell superior a la resta de membres del que qualifica com a grup. En total, diu l'informe, haurien obtingut, més de 70 milions d'euros presumptament il·lícits.

Al primogènit li atribueix 54, la xifra més alta. Al seu pare, l'expresident, 473 milions de pessetes, uns tres milions d'euros. Tots aquests indicis aportats a la causa es van registrar el 25 d'abril. És a dir, el mateix dia en què Pujol Ferrusola era enviat a la presó i un dia abans que s'escorcollessin els habitatges i despatxos del matrimoni Pujol Ferrusola. Per tant, la nova documentació agafada en aquells registres encara no consta com a aportada a la causa.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut