Caracas

Fracàs de la crida de Guaidó a concentrar-se davant de les casernes de Veneçuela

La crida de l'autoproclamat president de Veneçuela ha tingut un seguiment molt limitat

RedaccióActualitzat

Fracàs de les mobilitzacions opositores convocades per Juan Guaidó a Veneçuela per demanar a l'exèrcit que se sumi a la seva causa. Les concentracions davant les casernes han estat escasses i amb molt poc seguiment popular.

La crida de l'autoproclamat president de Veneçuela ha tingut un seguiment molt limitat i, als pocs llocs on hi ha hagut concentracions, els militars ni tan sols han agafat els papers dels manifestants en què s'explicaven les propostes de Guaidó.

 

Un soldat crema el memoràndum amb les propostes de Guaidó

Les forces armades continuen majoritàriament fidels al president. Nicolás Maduro ha respost a la convocatòria presidint maniobres militars i ha fet una crida a les forces armades perquè es mantinguin unides al costat del seu règim. En el seu discurs ha advertit que cal estar a punt per defensar Veneçuela d'un possible atac dels Estats Units.

"Hem d'estar llestos i a punt per defensar la pàtria amb les armes a la mà si algun dia l'imperi nord-americà gosa tocar aquesta terra, aquest territori sagrat que va ser alliberat per la generació heroica de Simón Bolívar."

 

Maduro saluda un soldat durant la visita al centre militar d'El Pao (Reuters)

Des dels Estats Units, el secretari d'Estat, Mike Pompeo, ha afirmat en un missatge de vídeo adreçat als veneçolans que ha arribat el moment de la transició.

"El meu missatge al poble veneçolà és clar: els Estats Units estan amb fermesa al vostre costat en la vostra recerca de la llibertat i la democràcia. La vostra valentia i les vostres veus posaran Veneçuela en el camí de la llibertat i la prosperitat, i farem el camí amb vosaltres."

 

ARXIVAT A:
Veneçuela
Anar al contingut