El mirador de la Torre Glòries permetrà tenir Barcelona als peus a partir de divendres

La visita a aquest mirador panoràmic a 125 metres d'altura, que compta amb una instal·lació artística de l'argentí Tomás Saraceno, costarà un mínim de 15 euros

Redacció/ACNActualitzat

Barcelona ja compta amb un nou mirador per contemplar la ciutat. És el de la Torre Glòries, que s'estrenarà aquest divendres. Es tracta d'un mirador de 360 graus i està ubicat a la planta més alta de l'edifici, la 30, a 125 metres d'altura.

No només es presenta per contemplar les privilegiades vistes d'un dels edificis més alts de la capital catalana, sinó també per entendre i reflexionar sobre la ciutat i el seu funcionament.

El projecte ha estat fruit de la col·laboració entre la immobiliària Merlin Properties, propietària de l'edifici, i Mediapro Exhibitions, encarregada del disseny, producció i gestió del mirador. També ha comptat amb la participació de l'artista i arquitecte argentí Tomás Saraceno i dels músics John Talabot i Maria Arnal.

Un noi contempla les vistes de la ciutat des del mirador (ACN/Pau Cortina)(ACN/Pau Cortina)


L'aventura comença a la planta -1

La visita al mirador s'inicia al soterrani de l'edifici, a la planta -1, on es troba l'"Hipermirador Barcelona", un mirador que permet observar Barcelona més enllà de la ciutat que es veu a simple vista, i entendre-la com "un organisme viu, habitat per veïns humans i no humans".

Elements de la instal·lació artística a l'"Hipermirador Barcelona" (ACN/Pau Cortina)

En aquest espai s'hi troben exposades fins a 132 figures dels altres barcelonins que habiten la ciutat, com bacteris de tota mena, àcars, insectes, ocells, mamífers, peixos i arbres. L'espai consta de quatre instal·lacions videogràfiques, sonores i artístiques que donen claus sobre la naturalesa.  

L'espai està acompanyat sonorament per la música d'Arnal i Talabot. Es tracta d'unes peces generatives que es produeixen diàriament i canvien en funció de dades ambientals com la temperatura de l'aire i del mar, la humitat, els cicles lunars o les postes de sol.


Del soterrani al cim

Després de veure l'exposició, un ascensor transportarà els visitants fins a l'última planta de l'edifici, on hi ha el segon mirador, que ofereix vistes panoràmiques de Barcelona, des del mar fins a la muntanya i des dels confins del Besòs fins als del Llobregat.

A la mateixa planta hi ha l'estructura "Cloud Cities Barcelona", un mirador doble que ha creat Saraceno i que ofereix la possibilitat de redescobrir "la Barcelona del present i la del futur". 9.000 cables en tensió i 1.200 panells donen forma al que l'artista anomena ciutats núvol, una obra que s'ha encaixat a la cúpula.

L'estructura de l'argentí Tomás Saraceno (ACN/Pau Cortina)

"No volíem fer un mirador estàndard. La idea era fer un mirador per veure la ciutat del futur, també la del present. Un mirador que ens convidés a mirar més enllà del que es veu a primera vista", ha explicat David Xirau, director general de Mediapro Exhibitions, durant la presentació, que s'ha celebrat aquest dimarts.

Saraceno és una estrella de l'art contemporani i ha desconcertat la premsa i els impulsors del projecte canviant les regles del joc i capgirant la dinàmica de la presentació. Amb el projecte a punt d'inaugurar-se, ha estat crític amb la política de preus de les entrades i ha demanat que els nens també puguin pujar-hi. Les normatives de seguretat no ho permeten.

I és que l'entrada costarà 15 euros per als adults. Per 10 euros més, aquells que vulguin (excepte els nens) podran enfilar-se a l'estructura de Saraceno.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut