El minut final dels candidats a les eleccions del 10N adreçat als votants
Els missatges que Vehí, Garriga, Álvarez de Toledo, Arrimadas, Borràs, Asens, Zaragoza i Rufián han volgut destacar davant de l'audiència
El minut final dels candidats a les eleccions del 10N adreçat als votants

El minut final dels candidats a les eleccions del 10N adreçat als votants

Els missatges que Vehí, Garriga, Álvarez de Toledo, Arrimadas, Borràs, Asens, Zaragoza i Rufián han volgut destacar davant de l'audiència

Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions generals 2019-10N
El "minut final" dels candidats a les eleccions del 10N adreçat als votants

L'última part del debat de TV3 i Catalunya Ràdio ha estat per a l'anomenat "minut d'or", o minut final, en què els candidats apel·len directament a l'audiència i li demanen el vot.

Ha obert el torn la candidata de la CUP Mireia Vehí, que ha cridat a continuar les mobilitzacions:

"Volem donar les gràcies a tota la joventut que ha agafat la bandera de la llibertat. Gràcies als CDR, gràcies al Tsunami, gràcies al sindicalisme combatiu, gràcies als bombers, gràcies al pícnic. Seguim batallant."

 

 

En el seu "minut d'or", Ignacio Garriga, de Vox, ha carregat contra l'estat autonòmic i el separatisme

"Seguretat i fermesa davant dels separatistes i els que volen adoctrinar els nostres fills. Seguretat i llei davant dels que volen saltar les nostres tanques i volen trencar la nostra convivència."

 

 


Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP, ha demanat així el vot per al seu partit:

"No tinguin dubtes: l'Estat guanyarà. Ho dic als que se salten la llei i als que la compleixen. Vostès són els únics que poden treure el país del desgovern civil. (...) Però ara han d'actuar vostès: treguin Catalunya del forat on l'han posat."

 

 

Inés Arrimadas, candidata de Ciutadans, ha interpel·lat l'espectador amb referències al procés.

"Quantes vegades t'han fet sentit un mal català? Quantes amistats has perdut ja? Quan de temps portes esperant que s'acabi aquest maleït procés? Sé que estàs cansat, però el nacionalisme no es cansa. No es cansa d'adoctrinar els teus fills, d'insultar-te des de TV3, no es cansa d'endollar els seus amiguets, de tallar carreteres o de justificar la violència." 

 

 

Laura Borràs, de Junts per Catalunya, ha reiterat la necessitat de la independencia de Catalunya:

"Un clam que neix del carrer travessa aquest país: llibertat, unitat, independència. Les forces polítiques independentistes tenim obligació d'escoltar-lo. (...) Mai no és res de franc en política. La llibertat que ens mereixem, amb tots els presos i exiliats, no es regala. Es lluita i es guanya."

 

 

El candidat d'En Comú Podem, Jaume Asens, ha proposat diàleg i llibertat dels presos. 

"Catalunya es mereix a Espanya un govern que l'entengui. Volem un horitzó verd, feminista, digne. Demanem solucions sobre la taula: solucions que han de passar pel diàleg, l'empatia i la llibertat dels presos i les preses. Si vols solucions, pots votar solucions."

 

 

El socialista José Zaragoza, ha reclamat recuperar la convivència.

"El procés ha estat una cosa negativa per tots plegats. Hem de recuperar l'entesa, per això ha de guanyar Pedro Sánchez. Si perd Pedro Sánchez, guanya la dreta."

 

 

Gabriel Rufián, d'ERC, ha tancat la roda de tots els candidants contraposant el vot al seu partit al vot als socialistes.

"Si el PSOE pot escollir, el futur és la gran coalició i, per tant, una enorme retrocés de drets socials i nacionals. L'Estat va sentenciar el 14 d'octubre de l'única manera que sap: amb repressió i amb presó."

 

 


 

 

ARXIVAT A:
Eleccions generals 2019-10N Procés català ERC PSOE PP Cs CUP Unides Podem Vox
Anar al contingut