L'augment mitjà de l'electricitat serà d'un 10%
L'augment mitjà de l'electricitat serà d'un 10%

La llum haurà pujat a finals d'any un 10% respecte al 2016, segons el ministre Nadal

El consumidor mitjà haurà pagat 76 euros més que l'any passat

RedaccióActualitzat

El ministre d'Energia, Turisme i Agenda Digital, Álvaro Nadal, ha dit que a finals d'aquest any la llum haurà pujat una mitjana del 10% respecte al 2016. Nadal també ha assenyalat que aquest augment és més baix del previst. Ha recordat que el 2017 va començar amb els preus disparats arran de l'onada de fred del gener.

En una compareixença a la Comissió del Congrés de Diputats, Nadal ha calculat que el rebut final per al consumidor mitjà, amb una potència contractada de 4,4 kW i 3.900 kWh de consum anual, seria de 835 euros en el conjunt de l'any, 76 euros més que el 2016.

També ha explicat que el 2016 les condicions meteorològiques van ser molt bones i que el 2017 hi ha hagut menor aportació de les centrals hidroelèctriques i dels parcs eòlics, que són les fonts més barates. S'han utilitzat, en canvi, més gas natural i més carbó, combustibles més cars i que, a més, han pujat de preu. També ha fet previsions per a l'any vinent:

"Conforme vamos avanzando en el tiempo, esa subida de precios se va moderando, se va modulando. Acabaremos el año en una situación mejor de la que a principios de año habíamo previsto. Somos optimistas pero no se controla todo. Lo que vaya a ocurrir con el precio del petróleo y con la meteorología influye mucho".

Nadal ha defensat els canvis introduïts en el sistema elèctric ibèric, que han permès resistir millor les puntes de preus que altres països. Però també ha afirmat que s'acabaran les diferències de preu amb la resta d'Europa "quan hi hagi més interconnexions".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut