El ministre d'inclusió, seguretat social i migracions, José Luis Escrivá (ACN)

El ministre Escrivá demana un canvi cultural per treballar més dels 55 als 75 anys

El responsable de la Seguretat Social diu que les empreses tenen moltes alternatives per mantenir aquestes persones en actiu i que no s'exploten prou

Actualitzat
TEMA:
Pensions

El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, creu que cal un canvi cultural a Espanya per treballar cada cop més entre els 55 i els 75 anys, seguint la tendència europea.

"A aquestes edats, per raons demogràfiques i de qualitat de vida, es pot treballar més", diu en una entrevista al diari Ara, hores abans que govern i agents socials es tornin a reunir per negociar la reforma del sistema de pensions.

Segons Escrivá, Espanya és "una anomalia europea" i fins i tot es redueix la proporció de persones més grans de 55 en actiu.

Afegeix que tenir un sistema de pensions sostenible el "mecanisme més potent, amb diferència" és aconseguir que l'edat efectiva de jubilació s'acosti a l'edat legal.

Alternatives per als sèniors

Segons José Luis Escrivá, està demostrat que l'ocupació juvenil no substitueix la sènior i defensa que hi ha tot un seguit d'alternatives abans de retirar-se del mercat de treball que no s'exploten prou:

"A dins de les empreses s'han de generar dinàmiques perquè persones de certa edat vagin canviant la seva activitat, les hores de feina, la dedicació…"

Durant la negociació amb els sindicats, el ministre ja ha dit que l'edat de jubilació no s'endarrerirà més enllà dels 67 anys, però també ha deixat clar que vol desincentivar la jubilació anticipada i que caldrà triar entre menys pensió o treballar més anys, un missatge adreçat a la generació del baby-boom. Ell, que farà els 61 anys al desembre, en forma part.

"L'edat de jubilació és un dret, no una obligació", resumeix.

ARXIVAT A:
Pensions
Anar al contingut