Seül

El ministre de Defensa de Corea del Sud dimiteix dos dies després de l'atac de Pyongyang

El ministre de Defensa de Corea del Sud, Kim Tae-young, ha presentat la seva dimissió. Dos dies deprés de l'atac de Pyongyang sobre l'illa sud-coreana de Yeonpyeong, una atac que va causar quatre morts, el president del país, Lee Myung-bak, ha acceptat la renúncia del titular de defensa en un intent d'aplacar les fortes crítiques internes que acusen l'exèrcit de no haver respost ni prou ràpid ni amb prou contundència a l'atac nord-coreà.

Actualitzat
La decisió del govern de Corea del Sud de sacrificar el seu titular de Defensa, Lim Tae-young, s'ha fet efectiva després que fos reclamada per sectors de l'oposició que demanaven una resposta més contundent del govern davant el que qualifiquen de "provocacions" del règim comunista nord-coreà.

L'atac per sorpresa de Corea del Nord a l'illa de Yeonpyeong va ser un dels més greus llançats pel règim de Pyongyang des de la guerra entre les dues Corees i, tot i que Seül hi va respondre amb foc d'artilleria, de seguida el president sud-coreà, Lee Myung-bak, va instar a evitar l'escalada de violència.

El govern de Lee Myung-bak, que va arribar al poder el 2008, manté suposadament una política de línia dura envers Pyongyang, però les crítiques per la seva suposada tebiesa han augmentat recentment.

La crisi política a Seül s'ha desfermat i la militar no s'atura, perquè Pyongyang ha reiterat les amenaces de més atacs contra el sud. A més, Pequín, aliat de Corea del Nord, ha mostrat la seva preocupació per les maniobres militars iniciades per Seül en col·laboració amb els Estats Units, que envia a la zona un dels seus portaavions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut