Montserrat Gomendio, secretària d'Estat d'Educació, a RTVE.
Montserrat Gomendio, secretària d'Estat d'Educació, a RTVE.
Madrid

El Ministeri d'Educació diu que la vaga és "un fracàs" i acusa els docents d'utilitzar els alumnes

La secretària d'Estat d'Educació, Montserrat Gomendio, afirma en un videocomunicat que la protesta no té "res a veure" amb la LOMCE. Gomendio ha acusat els sindicats docents de disfressar de vaga una protesta per qüestions laborals. I ha criticat que usin per fer pressió "l'absència d'alumnes avui a les aules".

RedaccióActualitzat

El Ministeri d'Educació considera "un fracàs" la vaga que tot el sector educatiu ha fet aquest dijous contra la LOMCE, la reforma impulsada pel ministre Wert. En un videocomunicat enviat als mitjans, la secretària d'Estat d'Educació, FP i Universitats, Montserrat Gomendio, s'ha referit amb aquestes paraules a una protesta que, segons el Ministeri, han seguit un 20% dels docents, xifra que els sindicats eleven al 80%.

Gomendio ha agraït "molt" a pares, professors i alumnes que "no hagin secundat ni respost a una sèrie de lemes demagògics, simplistes i, en molts casos, ofensius" que, segons el seu parer, no tenen "res a veure" amb la LOMCE. La secretària d'Estat ha convidat els convocants de la vaga "a participar en un diàleg constructiu, en el qual abandonin les consignes simplistes i demagògiques, i aportin arguments raonats sobre aquells aspectes que considerin millorables".

Al marge de la declaració amb què s'han evitat les preguntes dels periodistes, Gomendio ha parlat en una entrevista a Televisió Espanyola. La número 2 de Wert ha acusat els sindicats docents de disfressar de vaga contra la LOMCE una protesta per qüestions laborals. I ha lamentat que s'usi l'absència d'alumnes avui a les aules per justificar els seus arguments.

En declaracions a "Los desayunos de RTVE", Gomendio ha recordat que la "llei Wert", que va tirar endavant al Congrés per la majoria absoluta del PP, es troba en "fase de debat parlamentari" i ha invitat el grup socialista a dialogar "per debatre els aspectes criticables" que hi pugui haver a la reforma educativa.

Segons Gomendio, encara que hi ha motius perquè la gent estigui preocupada, els motius dels convocants "no tenen res a veure amb la reforma educativa", i s'ha queixat que "no és raonable" fer una vaga "que es disfressa" amb la reforma educativa i fer pressió "usant la no assistència a classe dels alumnes".

La responsable d'Educació ha argumentat que la rebaixa salarial que pateixen els docents "és la mateixa que la de la resta de funcionaris" i que, de fet, la nova llei "suposa un augment" del nombre de professors.

 

Anar al contingut