Madrid

El Ministeri d'Economia calcula que el PIB va caure un 1,3% el 2012, dues dècimes menys del previst

L'economia espanyola va caure l'any passat per sota del que havia previst el govern de Mariano Rajoy. El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García Legaz, ha afirmat que tot apunta que el PIB podria haver caigut un 1,3% el 2012, dues dècimes menys de les previsions inicials.

RedaccióActualitzat
El Ministeri d'Economia creu que l'economia espanyola es va comportar l'any passat menys malament del que es preveia. El secretari d'Estat de Comerç, Jaime García Legaz, ho ha explicat en la seva intervenció en la inauguració del fòrum "Spain investors day", en què el govern de l'estat exposa, davant més de 200 inversors estrangers, el potencial d'Espanya com a destí inversor. García Legaz ha assenyalat que el PIB podria tancar el 2012 dues dècimes millor del que havia pronosticat el govern popular. El secretari d'Estat ha dit: "S'està superant la crisi gradualment i es van corregint els desequilibris acumulats", i ha assegurat: "No hi ha dubte que l'any que ve l'economia espanyola tornarà a créixer".

García Legaz ha volgut donar un missatge d'optimisme dient que en l'ocupació també es veuen senyals positius i que el dèficit públic se situarà molt per sota del 2011.

El secretari d'Estat ha recordat que desembre és un mes "intens" pel que fa a ingressos i despeses públiques, i ha subratllat que "l'important" és que el govern de l'Estat "és capaç d'afrontar una àmplia reducció de la despesa pública".

El ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, ja va avançar el mes passat que la caiguda de l'economia espanyola el 2012 seria de l'1,3% o de l'1,4%, un percentatge una mica millor respecte a les estimacions inicials.







VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut