La ministra de Treball, Yolanda Díaz, durant la sessió de control d'aquest dimecres

El Ministeri de Treball vol limitar al 15% el percentatge de treballadors temporals

La mesura s'emmarca dins del projecte d'una reforma laboral pròxima i permetria reduir la taxa de temporalitat en les empreses espanyoles, la més alta de la UE

La taxa de temporalitat en les empreses és una de les principals preocupacions del govern espanyol en matèria laboral, ja que se situa en el 25%, la més alta de la Unió Europea.

Per reduir aquesta xifra, el Ministeri de Treball proposa limitar a un 15% el percentatge de treballadors temporals que ocupin llocs estructurals dins les empreses.

La proposta ha sorgit en el marc de les converses que l'executiu espanyol té amb diferents representants de sindicats i de la patronal, i que té per objectiu final arribar a una reforma laboral que modernitzi el mercat de treball.

Una altra mesura proposada en la reunió és que les Empreses de Treball Temporal (ETT) no puguin contractar de forma temporal els treballadors per cedir-los als clients, sinó que els hagin de fer un contracte indefinit abans.

També s'han plantejat canvis en el cas dels contractes de pràctiques, que passarien dels dos anys actuals a un, i en els contractes de formació dual, que es reduirien de tres a dos anys.

ARXIVAT A:
Precarietat laboralDrets laborals
Anar al contingut