Madrid

El Ministeri de Treball pagarà en els pròxims dies els 400 euros pendents del juliol

El Ministeri de Treball atribueix el retard a un "problema comptable" derivat de l'entrada en vigor dels pressupostos de l'Estat.

RedaccióActualitzat
Els desocupats de llarga durada que només disposen dels 400 euros mensuals del pla Prepara i que a finals de juliol encara no els havien cobrat, podrien rebre'ls en els pròxims dies.

Segons el Ministeri de Treball, el retard en el pagament es deu a un "problema comptable" derivat de l'entrada en vigor dels pressupostos generals de l'Estat.

Des del departament que dirigeix Fátima Báñez, s'ha confirmat que el desajust està en vies de solucionar-se i els parats afectats pel retard --els de Galícia, Catalunya i el País Valencià-- cobraran a partir d'avui.

Aquesta situació --que dilluns es va atribuir a un problema de liquiditat-- va deixar sense els 400 euros 200.000 desocupats que ja havien esgotat les prestacions.

Les explicacions del Ministeri arriben el mateix dia que els sindicats han amenaçat amb mobilitzacions per exigir una pròrroga del pla Prepara. Precisament, el 15 d'agost el govern espanyol ha de decidir si l'ajuda dels 400 euros continua vigent.

El portaveu del grup Popular al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso ha dit que l'executiu "no decideix res", sinó que el programa "acaba" d'aquí a uns dies i que serà a partir d'aquest moment quan es pronunciarà sobre aquesta qüestió.

Anar al contingut