Carme Forcadell
Carme Forcadell
Barcelona

El Ministeri de l'Interior va seguir Forcadell i la seva família el 2013, segons la SER

També hauria investigat les propietats de la seva família i els comptes corrents de l'Assemblea Nacional Catalana

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior va seguir l'expresidenta de l'ANC i actual presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i la seva família l'any 2013 amb l'objectiu de criminalitzar l'independentisme, segons ha informat aquest divendres la Cadena SER, que afegeix que es tracta d'informes anònims que mai van acabar judicialitzats.

La policia espanyola no només hauria seguit Forcadell, sinó també el seu marit, els seus dos fills i els seus dos germans. També hauria investigat les propietats de la seva família i els comptes corrents de l'Assemblea Nacional Catalana.

A més, subratlla que, d'acord amb "diverses fonts obertes", alguns dels membres de l'entitat haurien format part de Terra Lliure o que fins i tot havien col·laborat amb ETA, segons l'emissora.

En el document, també es defineix l'ANC com una entitat formada per 30 persones que té com a objectiu la independència de Catalunya amb l'ajuda de CiU i afirma que la federació nacionalista subvencionava mitjans de comunicació perquè fessin propaganda a favor de la independència.

D'altra banda, segons recull la SER, en l'informe també es fa constar això: 

"Des que Jordi Pujol va arribar al poder el 1982 es calcula que només les associacions separatistes camuflades sota diferents nominacions han rebut uns 20.000 milions d'euros."

Tot i això, no documenta ni acredita d'on surt aquesta quantitat.

Anar al contingut