Saïd ben Iazza el primer dia del judici del 17A al banc dels acusats (ACN)
Saïd ben Iazza el primer dia del judici del 17A al banc dels acusats (ACN)

El Ministeri de l'Interior demana expulsar Saïd ben Iazza, condemnat pels atemptats del 17A

El van condemnar a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista i està en llibertat provisional perquè ja ha complert el màxim de presó preventiva

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha demanat a l'Audiència Nacional expulsar al Marroc un dels tres condemnats pels atemptats del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils, en què van morir 16 persones i 140 van resultar ferides.

Es tracta de Saïd ben Iazza, que va ser condemnat a vuit anys de presó per col·laboració amb organització terrorista perquè va deixar la seva documentació i una furgoneta de la feina per comprar i transportar artefactes explosius.

Des del 2021, però, Ben Iazza està en llibertat provisional, perquè la sentència no és ferma i ja ha estat en presó preventiva el màxim permès, que són quatre anys.

En una comunicació a la secció tercera penal de l'Audiència Nacional, la Comissaria General d'Estrangeria assenyala que, "prèvia denúncia de la Prefectura d'Informació de la Guàrdia Civil, s'ha procedit a incoar procediment administratiu sancionador d'expulsió" d'aquest ciutadà marroquí. El motiu de la petició d'expulsió és "la seva presumpta participació en activitats contràries a la seguretat nacional".

La secció tercera de l'Audiència Nacional va condemnar a penes d'entre 8 i 53 anys de presó tres membres de la cèl·lula jihadista que va perpetrar els atemptats a la Rambla de Barcelona i al passeig marítim de Cambrils.

Els tres condemnats pel 17A: Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Saïd ben Iazza
Els tres condemnats pel 17A: Mohamed Houli Chemlal, Driss Oukabir i Saïd ben Iazza (ACN)

La sentència es va dictar el 27 de maig de 2021. La condemna més baixa, de vuit anys, va ser per a Saïd ben Iazza, que sempre ha negat haver col·laborat amb els terroristes.

El juliol del 2022, la sala d'apel·lació de l'Audiència Nacional va rebaixar deu anys la condemna dels altres dos inculpats, Mohamed Houli i Driss Oukabir, per una qüestió tècnica. La condemna de vuit anys de presó per a Ben Iazza no es va tocar.

El recorregut judicial d'aquest cas encara no ha acabat: el Tribunal Suprem s'ha de pronunciar per resoldre els recursos contra aquesta darrera sentència del juliol del 2022.

 

 

 

ARXIVAT A:
TerrorismeAtemptats Barcelona CambrilsJihadisme
Anar al contingut