La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona

El millor torró de crema cremada d'Espanya es fa al barri Gòtic de Barcelona

La pastisseria La Colmena ha guanyat el concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona en què han participat 52 candidats

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

El millor torró artesà de crema cremada es fa en una pastisseria del centre de Barcelona que té més de 150 anys d'història.

En concret, l'elabora Toni Roig a la pastisseria La Colmena, que és al barri Gòtic, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, que enguany ha convocat per primer cop un concurs al millor torró artesà de crema d'Espanya.

S'hi han presentat 52 candidats de tot l'estat espanyol, que han fet arribar 4 peces de torró de crema cadascú, amb el format de barra tradicional.

El torró havia d'estar elaborat "totalment amb ametlla, rovell d'ou, làctics --opcional-- sucres i aromatitzants", i s'havia de presentar com a mínim amb una cara cremada i sense "acabats lluents ni gelatines", segons s'explica a les bases del concurs.

Al certamen s'hi podien presentar totes les pastisseries, fleques i establiments d'elaboració de pastisseria d'Espanya amb un punt de venda al públic.

Al concurs s'hi han presentat 52 candidatures

En els últims dos mesos, el Gremi de Pastisseria ha triat el millor croissant de mantega i el millor panettone d'Espanya.

Tots tres guardons els han guanyat pastisseries de Barcelona.

El jurat estava format per professionals de la pastisseria reconeguts a nivell internacional, com Elies MiróAlberto Díaz i l'osonenc Lluc Crusellas, que aquest octubre ha estat coronat millor mestre xocolater del món en el vuitè concurs mundial World Chocolate Masters celebrat a París.

El jurat, amb el torró guanyador

Un segle i mig d'història

La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona, segons s'explica a la seva pàgina web.

La confiteria va obrir l'any 1849. Originàriament es deia Ca l'Abella, i estava emplaçada just al davant de la seva ubicació actual. L'any 1868, la família Costa va adquirir el negoci, li va canviar el nom pel de La Colmena i el va traslladar on és ara.

La família Roig, els propietaris actuals, la van adquirir el 1927. El seu besnet, Toni Roig, és qui elabora ara els dolços típics de la pastisseria tradicional catalana que ven l'establiment.

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut