El millor pa de Sant Jordi del 2019 es fa a Lleida
El millor pa de Sant Jordi del 2019, fet a Lleida

El millor pa de Sant Jordi del 2019 es fa a Lleida

El forn Pa Pan Bread que fa quatre anys que va obrir fa el millor pa de Sant Jordi, segons el Gremi de Flequers

RedaccióActualitzat

El pa de Sant Jordi de Pa Pan Bread, una fleca de Lleida, és el millor de Catalunya del 2019. Així es va decidir en el concurs de millor pa de Sant Jordi que organitza el Gremi de Flequers de Barcelona.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat) on

 

El tercer lloc ha estat per al Forn de Sant Josep del carrer Roger de Llúria de Barcelona, que l'any passat va guanyar el primer premi.


Com es fa el pa de Sant Jordi

El pa de Sant Jordi es fa amb formatge emmental, sobrassada i nous. El formatge li dona el to groc de les cinc barres de la senyera, la sobrassada li dona el color vermell i el pa de nous queda a la part exterior. Altres receptes canvien el formatge emmental per un formatge curat català, un serrat, o per un maó.

 

 

La recepta original del Pa de Sant Jordi se la va inventar l'Eduard Crespo al 1988 després de rebre l'encàrrec de fer un pa que fes que els forners formessin part de la diada. Crespo ha estat durant molts anys forner de la fleca Balmes de Barcelona i ara és membre del jurat dels premis del pa Sant Jordi. Aquest és el segon any que el Gremi de Flequers organitza aquest concurs. Al l'edició d'enguany s'hi han presentat 26 forns de tot Catalunya. Tradicionalment, el pa de Sant Jordi només es troba a les fleques catalanes als voltants de Sant Jordi i de l'11 de Setembre.

ARXIVAT A:
GastronomiaSant Jordi
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut