Vilaller

El millor pa de pagès de Catalunya del 2018 es fa a Vilaller, a l'Alta Ribagorça

El Forn Codina ha vist com han augmentat les vendes des que ha estat escollit

RedaccióActualitzat

El millor pa de pagès del 2018 el fan a Vilaller, a l'Alta Ribagorça. En concret al Forn Codina, on avui hi ha Josep Miquel Canut, la quarta generació de forners.

Va aprendre l'ofici del seu pare i  amb ell, la recepta i els secrets del pa de pagès que elabora cada nit des de fa 26 anys, quan es va fer càrrec del negoci.

"És un ofici que t'exigeix moltíssim, que t''absorbeix moltíssim, i si a sobre vols anar aprenent enacara més... I ha sigut això, un reconeixement a tants anys de feina i de fer la feina ben feta."

 

 

Amb el premi, que atorgra la IGP Pa de Pagès de Catalunyahan augmentat les vendes a les tres botigues que tenen a la comarca. La qualitat del pa li reconeixen els veïns i clients fidels, que cada dia compren el pa acabat de fer.

Restaurants de la comarca també serveixen aquest pa de pagès. Un plus més a la carta i els menús que ofereixen, segons Carles Franco, de la Fonda Mas.

"Nosaltres fem un producte casolà i fem el comentari que el pa també és un pa artesà."

 

 

Era la tercera vegada que aquest forn fundat l'any 1934 optava al premi i mai havia arribat a la final.

En Josep Miquel va haver de competir amb 4 finalistes: Andreu Bertran (Forn Mistral, Barcelona), Francesc Massana (Forn Massana, Cornellà de Llobregat), Marc Padró (Forn de Pa Padró, Barcelona) i David Porta (L'Obrador dels 15, Barcelona).

Notícia Relacionada: El millor pa de pagès 2017 de Catalunya es fa a Barcelona

 

 

Brussel·les va afegir el pa de pagès català com a producte amb indicació geogràfica protegida l'any 2013 amb aquesta descripció: 

"Pa tradicional, rodó, amb una crosta cruixent i molla tendra, amb forats grossos, pastat sempre a mà. Es produeix de forma artesanal, amb fermentació lenta i cocció en forns de terra refractari. Té una olor, gust, textura i pes característics, i és produït a Catalunya."

ARXIVAT A:
Alimentació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut