El millor museu europeu és a València, es diu Etno i el va crear Joan Francesc Mira

El Museu Valencià d'Etnologia ha guanyat el Premi EMYA a millor museu d'Europa, que s'ha donat a Barcelona

RedaccióActualitzat

Aquests dies s'ha fet a Barcelona una de les trobades més importants dels museus d'Europa, l'EMYA, que durant tres dies ha convertit la ciutat en capital mundial del sector. Aquí s'ha escollit el millor museu de tot el continent i ha guanyat el premi el valencià Etno.

Fa 40 anys que va obrir les portes el Museu Valencià d'Etnologia

Per descobrir-lo cal caminar cap a un edifici emblemàtic de la ciutat de València, el Centre Cultural de la Beneficència, un antic hospici del XIX que als 90 va ser preparat i restaurat com a centre cultural.

La Beneficència acull aquest museu des que el 1982 l'antropòleg i escriptor valencià Joan Francesc Mira el va crear. Mira va voler que València tinguera un espai per a la recuperació de la identitat i, des de fa 4 dècades, l'Etno, que és així com se'l coneix, s'ha dedicat a divulgar la cultura tradicional i popular valenciana.

L'exposició permanent del museu ja ho diu tot: amb el títol "No és fàcil ser valencià, ni valenciana", reflexiona sobre la identitat, en contínua evolució, dels valencians.


Des del 2017, a més, coordina la Xarxa de Museus Etnològics Locals, per donar-los visibilitat i crear un espai de comunicació conjunt.

D'interior, de secà, de mar o de muntanya, els valencians i valencianes tenen aquí part de les seves arrels.

Els Premis EMYA als millors museus

33 museus d'Europa optaven a guanyar el Premi al Millor Museu d'Europa (EMYA, per la sigla en anglès). Entre els candidats hi havia el museu Chillida Leku d'Hernani i la Casa Batlló de Barcelona

Els premis s'han donat a Barcelona perquè és on s'ha fet el congrés de l'European Museum Forum amb motiu del 80è aniversari del MUHBA, el Museu d'Història de Barcelona a la plaça del Rei.

Els Premis EMYA es donen des de 1977 i són un instrument per valorar els canvis, innovacions i tendències en el món dels museus.

ARXIVAT A:
País ValenciàMuseus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut