El metro de Kíev, refugi de guerra
Habitants de Kíev refugiats al metro de la ciutat (Reuters/Viacheslav Ratynskyi)

El metro de Kíev, refugi de guerra

L'enviat especial de TV3, Lluís Caelles i el càmera Roberto Figueroa, han anat al metro Kíev i han pogut parlar amb la gent que s'hi amaga de les bombes

Actualitzat

Els habitants de Kíev, la capital d'Ucraïna, s'han amagat aquest dijous a la nit al metro de la ciutat per por dels bombardejos. L'atac de Rússia contra Ucraïna ha començat en plena matinada, i al llarg del dia moltes famílies han buscat refugi als profunds túnels el metro de Kíev davant de la por de les bombes russes. L'ofensiva russa s'ha anat accelerant a mesura que passaven les hores.

El metro de Kíev es va construir perquè pogués servir de refugi antiaeri. Ningú pensava, però, que el 2022 s'hi convertiria de debò. Es tracta d'uns dels metros amb les estacions més profundes del món. Al llarg de tot el dia ha estat obert per garantir el transport, però ara, els ciutadans també hi van per protegir-se dels atacs.

Uns quants deien que esperen allà asseguts que passin els bombardejos; uns altres es desplacen per veure familiars carregats amb maletes i algunes pertinences pel que pugui passar, i d'altres busquen un lloc segur per passar la nit.

L'enviat especial de TV3 a Ucraïna, Lluís Caelles, i el càmera, Roberto Figueroa, també han baixat al metro de Kíev i han recollit diversos testimonis:


Les estacions s'han omplert de ciutadans amb maletes que passaven les hores pendents dels esdeveniments a l'exterior, com mostren aquell recull d'imatges:

(Reuters/Viacheslav Ratynskyi)
(EFE/STRINGER)
(EFE/Mikhail Palinchak)
(Reuters/Valentyn Ogirenko)
(EFE/Mikhail Palinchak)
(EFE/STRINGER)
(Reuters/Valentyn Ogirenko)
ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut