El Prat de Llobregat

El metro a l'aeroport s'inaugurarà el 12 de febrer i el mateix dia entrarà en funcionament

Segons ha anunciat el conseller Rull, la línia 9 fins a la T1 entrarà en funcionament el divendres 12 de febrer i el cap de setmana hi haurà portes obertes a les estacions

RedaccióActualitzat

El metro arribarà a la terminal T1 de l'aeroport del Prat el divendres 12 de febrer. La data l'ha fet pública el conseller de Territori, Josep Rull, en un dels viatges de proves que ja s'estan fent. El divendres 12 es farà la inauguració oficial i entrarà en funcionament el servei, i el cap de setmana del 13 i 14 hi haurà portes obertes a les estacions per poder-les visitar. El trajecte és entre la Zona Universitària fins a la T1, i es podrà pagar amb una de les targetes d'abonament personal, com ara la T-mes, o comprant un bitllet senzill que costarà 4 euros i mig. El trajecte durarà mitja hora i la freqüència de pas serà de 7 minuts i de 4 en hores punta.

El passat cap de setmana, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) es va fer responsable d'aquest tram de 20 quilòmetres i 15 estacions de l'L9 que uneix la Zona Universitària amb la T1 de l'aeroport. TMB és l'encarregat de la fase final de proves, l'anomenada "marxa en blanc", amb circulació de trens sense passatgers.

Des del novembre del 2014 els responsables del Departament de Territori i Sostenibilitat han fet més de 3.000 proves en aquest tram per posar a punt el sistema de circulació automàtica de trens sense conductor, el mateix que funciona als trams de l'L9 que ja estan en funcionament. Amb aquest període s'han posat a prova les instal·lacions elèctriques, les estacions, la ventilació, les comunicacions i les portes automàtiques, entre d'altres.

La posada en servei d'aquest tram -gairebé tan llarg com tota l'L1- no només permetrà arribar en metro a la terminal més utilitzada de l'aeroport, sinó que també millorarà la mobilitat dels municipis pels quals passa, que són Barcelona, l'Hospitalet i el Prat de Llobregat.

Les estacions i els enllaços d'aquest tram són:

Zona Universitària, correspondència línia 3
Collblanc, correspondència línia 5
Torrassa, correspondència línia 1
Can Tries – Gornal
Europa – Fira, correspondència FGC
Fira
Parc Logístic
Mercabarna
Les Moreres

El Prat Estació, correspondència Rodalies
Cèntric
Parc Nou
Mas Blau

Aeroport T2, correspondència Rodalies
Aeroport T1

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut