L'eurodiputada de Podem Lola Sánchez, durant el debat sobre l'assetjament sexual, amb un cartell del "me too" (REuters)
L'eurodiputada de Podem Lola Sánchez, durant el debat sobre l'assetjament sexual, amb un cartell del "me too" (Reuters)
Brussel·les

El #metoo arriba a una Eurocambra esquitxada per denúncies d'assetjament sexual

Diverses eurodiputades demanen que s'investiguin les acusacions al Parlament Europeu, després que "The Sunday Times" n'ha revelat més d'una dotzena de casos

RedaccióActualitzat

En ple ressò de la campanya #metoo, els diversos grups polítics del Parlament Europeu han mostrat el rebuig a l'assetjament sexual a la mateixa Eurocambra. La institució europea s'ha compromès a fer més per investigar i evitar els casos que, segons han afirmat diverses eurodiputades, són "un secret de domini públic".

El cap de setmana, el diari "The Sunday Times" va revelar que més d'una dotzena de dones han acusat europarlamentaris d'assetjament i tocaments. En el debat a l'Eurocambra, amb la sala força buida, s'han vist cartells amb el "me too" ("jo també") i moltes dones han remarcat que molts casos no es denuncien, com ha explicat l'eurodiputada polonesa Agnieszka Kozlowska-Rajewicz:

"La majoria de casos descrits als mitjans mai no s'han notificat pels canals oficials per vergonya o per por de perdre la feina."

 

Kozlowska-Rajewicz és la ponent de la resolució que l'Eurocambra votarà aquest dijous, "Combatre l'assetjament sexual i l'abús a la Unió Europea".

 

En el debat només han parlat cinc homes, un dels quals és l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun, que ha lamentat aquest fet i ha afirmat que el problema "també és responsabilitat nostra".

La Comissió Europa té un codi ètic de conducta, un telèfon d'ajuda i promou campanyes de sensibilització. Les dones que han intervingut en el debat, però, han destacat que cal passar "de les paraules als fets", perquè el comitè intern de l'Eurocambra només ha rebut deu denúncies des del 2014.

Notícia relacionada: El #metoo contra l'assetjament sexual suma 1,7 milions de tuits en 85 països

Notícia relacionada: La violència sexual no són casos aïllats: la campanya #Metoo, al carrer

Anar al contingut