Conrad Murray, el metge personal de Michael Jackson (Foto: Reuters)
Conrad Murray, el metge personal de Michael Jackson, està acusat d'homicidi involuntari. (Foto: Reuters)
Los Angeles

El metge de Michael Jackson serà jutjat per homicidi involuntari

El metge de Michael Jackson, Conrad Murray, haurà d'anar a judici per la mort del rei del pop. La Cort Superior del comtat de Los Angeles l'ha acusat d'homicidi involuntari, una decisió que s'ha anunciat aquest dimarts, després de la vista oral de l'última setmana, en què han comparegut una vintena de testimonis. El jutge ha suspès la llicència de Murray per exercir a Califòrnia. El metge, que serà jutjat a partir del 25 de gener i que s'ha declarat innocent, s'enfronta a una pena de fins a 4 anys de presó.

Actualitzat
Els testimonis que han declarat a la vista oral han explicat que Michael Jackson, mort als 50 anys, el 25 de juny del 2009, era addicte a l'anestèsic anomenat propofol, que feia servir tot sovint per poder dormir. Conrad Murray era qui li obtenia el fàrmac.

El dia de la mort del cantant, Murray va evitar que Jackson prengués propofol i, abans de la dosi letal, li va donar diversos calmants. El músic va amenaçar de suspendre els assajos que havia de fer a Londres al juliol si no li subministrava la droga. Segons la fiscalia, el metge li va acabar injectant propofol i, en les hores prèvies a la mort, no va estar pel seu pacient perquè estava ocupat parlant per telèfon.

Sempre segons l'acusació, quan es va trobar l'artista inconscient, va trigar 25 minuts a avisar els serveis d'emergències. La fiscalia sospita que es va dedicar a recollir restes de medicaments de l'habitació de Jackson.

La defensa manté que Jackson s'hauria autosubministrat el propofol sense el consentiment del metge, detall que el forense que va examinar el cos del cantant ha considerat "irrellevant".

NOTÍCIES RELACIONADES
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut