Les notícies més vistes del 2018
Les notícies més vistes del 2018

El més llegit del 2018: de la detenció de Puigdemont a la mort de Montse Pérez

Carles Puigdemont va ser detingut el 25 de març

Roger CompteActualitzat

El procés independentista ha marcat, com el 2017, la llista de les 10 notícies més vistes de l'any. La detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i la seva posterior posada en llibertat encapçalen la llista. L'agressió a un càmera de Telemadrid ocupa la cinquena posició, el cotxe que va passar per damunt les creus grogues a Vic és la vuitena més llegida i els missatges de Puigdemont a Comín tanca el rànquing.

La resta de les més llegides han estat notícies sobre successos: l'assassinat d'una nena de 13 anys a Vilanova i la Geltrú i d'un nen de 8 a Níjar, el tren que va descarrilar a Vacarisses, l'atropellament a una multitud a Münster, Alemanya, i la mort de l'actriu Montse Pérez.


Les 10 notícies més llegides de l'any


1. La justícia alemanya deixa Puigdemont en llibertat i descarta el delicte de rebel·lió

Carles Puigdemont deixava la presó de Neumünster a principis d'abril, després que el Tribunal Superior de Schleswig-Holstein assegurés que el delicte de rebel·lió, pel qual se'n demanava l'extradició, era "inadmissible". Aquesta notícia ha estat, de llarg, la més llegida el 2018. Tot i que lluny de la més vista l'any anterior, l'atemptat a la Rambla de Barcelona.


2. Alemanya deté Puigdemont quan entrava al país des de Dinamarca

El mes de març la policia alemanya va detenir Carles Puigdemont quan intentava travessar la frontera alemanya des de Dinamarca, i el va traslladar a la presó. El diari alemany "Focus" assegurava que el CNI, el servei d'intel·ligència espanyol, hauria avisat la policia alemanya de la localització de Puigdemont.


3. Mor assassinada una nena de 13 anys que va desaparèixer a Vilanova i la Geltrú

Vilanova i la Geltrú va quedar commocionada per l'assassinat d'una nena de 13 anys que havia desaparegut unes hores abans. La nena havia sortit de casa dels avis per baixar al carrer on l'esperava el seu pare, on no va arribar mai. Hores després la van trobar morta al pis d'un veí dels avis, un home de 40 anys.


4. Troben el cadàver del nen desaparegut a Níjar i detenen la parella del pare

Un dels casos més mediàtics de l'any a Espanya va ser el de la mort d'en Gabriel, un nen que va desaparèixer a Nijar el 27 de febrer. La policia va detenir l'actual parella del seu pare, després de trobar el cadàver del nen al maleter del seu cotxe. La recerca va durar 12 dies, amb desenes de forces de seguretat buscant el menor per diverses zones d'Almeria.


5. Tensió i agressions en la concentració de Ciutadans contra els llaços grocs

A l'agost va haver-hi una concentració convocada per Ciutadans al Parc de la Ciutadella per protestar contra la presumpta agressió que va rebre una dona mentre retirava llaços grocs. Hi va haver molta tensió, que va culminar en l'agressió a un càmera de TeleMadrid, al qui havien increpat preguntant-li si era de TV3.


6. Un mort i 49 ferits en descarrilar un tren a Vacarisses per una esllavissada

A finals de novembre, un tren de la línia 4 de Rodalies de Renfe va descarrilar a Vacarisses, entre Manresa i Terrassa, i va causar un mort i nombrosos ferits. El motiu de l'accident va ser una esllavissada del talús que hi ha al costat de les vies, després de dies de moltes pluges.


7. Almenys dos morts per l'atropellament amb una furgoneta a Münster, a Alemanya

A l'abril, una furgoneta va envestir un grup de persones al casc històric de la ciutat de Münster, a Alemanya, i va provocar quatre morts. Al principi es va treballar amb la hipòtesi d'un atemptat terrorista amb motivacions jihadistes, però es va descartar perquè l'autor de la massacre, que es va suïcidar, era alemany i tenia problemes psicològics.


8. Un cotxe passa per damunt les creus grogues plantades a Vic

Al juliol un grup de voluntaris va plantar 2.500 creus grogues a la plaça Major de Vic, acció per recaptar fons per als independentistes presos i exiliats. Al dia següent, un cotxe va entrar a la plaça i va passar per sobre d'algunes de les creus, i va posar en perill algunes persones que hi havia a la plaça.


9. Mor l'actriu Montse Pérez, la Mercedes de "Plats bruts"

L'actriu Montse Pérez, coneguda entre d'altres papers pel de Mercedes a "Plats bruts", va morir el 28 d'abril, als 61 anys. També havia treballat a altres sèries com "Oh! Europa" o "La Riera", on feia de Remei, la mare de la Rita. Al cinema, havia sortit a pel·lícules com "Mil cretins", de Ventura Pons, o "Herois", de Pau Freixas.


10. Els missatges de Puigdemont a Comín: "Això s'ha acabat. Els nostres ens han sacrificat"

A finals de gener va haver-hi una sacsejada a l'independentisme amb la filtració de missatges privats entre Toni Comín i Carles Puigdemont.

L'expresident afirmava, entre altres coses, que "això s'ha acabat" i també que "el pla de La Moncloa ha triomfat", i que esperava que això provoqués com a mínim que poguessin sortir tots els que eren a la presó.

ARXIVAT A:
324mésvist 2018Procés catalàCarles PuigdemontToni Comín
Anar al contingut