El més llegit de 2019: De l'incendi de Notre-Dame a l'acció de Tsunami Democràtic al Prat

El més llegit de 2019: De l'incendi de Notre-Dame a l'acció de Tsunami Democràtic al Prat

RedaccióActualitzat

Una de les notícies que han marcat aquest 2019 ha estat l'incendi de la catedral de Notre-Dame. És una de les més llegides a tot el món segons Google i és també la més llegida al 324.cat.

Entre les 10 notícies més llegides hi ha històries com la de l'universitari de 9 anys, històries virals com la balena que s'empassa un submarinista o tot el que va envoltar la recerca del cos de Blanca Fernández Ochoa.

La sisena i la setena notícies més vistes enguany estan vinculades al procés independentista. Destaca la victòria de Carles Puigdemont a les eleccions europees i l'obtenció d'un escó de Junqueres, i les càrregues a l'aeroport del Prat després de la convocatòria de Tsunami Democràtic el dia que es va fer pública la sentència del judici del procés.

La mort del jove actor de Disney Cameron Boyce, amb només 20 anys, i un misteri resolt per Google Earth tanquen la llista. 


Les 10 notícies més llegides de l'any

 

1.- Incendi a la catedral de Notre-Dame de París

El 15 d'abril cap les set de la tarda va començar l'incendi a la catedral de Notre-Dame de París. Les imatges van donar la volta al món. El foc va arrasar la teulada i va fer caure l'agulla poc després de les vuit del vespre. L'estructura de la catedral no va córrer perill, malgrat el devastador incendi que va assolar l'edifici. Aquesta notícia ha estat la més llegida aquest 2019. L'any passat la més llegida va ser l'alliberament de Puigdemont de la presó alemanya de Neumünster.

 

2.- L'universitari més jove de la història: un nen de 9 anys acaba Enginyeria Elèctrica

Al novembre vam conèixer la història de Laurent Simons, un nen de 9 anys que és l'universitari més jove de la història. Estudia Enginyeria Elèctrica a la universitat d'Eindhoven. Aquest nen belga d'origen holandès ja va batre tots els rècords en començar els estudis universitaris fa un any i mig, quan només en tenia vuit i ja havia acabat l'ensenyament secundari. Té un coeficient intel·lectual de 145, molt per sobre de la mitjana.

 

3.- Una balena s'empassa un submarinista i l'escup viu poc després

Les imatges de Rainer Schimpf dins de la boca d'una balena durant uns segons es van fer virals aquest estiu. Ell i el seu equip intentaven captar les imatges d'un tauró quan la balena se'l va empassar. Schimpf assegura que només pensava a sobreviure. Un col·lega de Rainer, el fotògraf Heinz Toperczer, era a bord amb l'altre grup per documentar la producció amb la seva càmera i va aconseguir captar el moment

 

 

4.- Troben el cos de Blanca Fernández Ochoa

El 4 de setembre la policia va localitzar el cadàver de l'exesquiadora Blanca Fernández Ochoa. Un guàrdia civil fora de servei, acompanyat per un gos, va trobar el cos. Segons els primers indicis, feia més d'una setmana que era morta. No se'n sabia res des de feia 13 dies. Un veí de Cercedilla havia informat els agents que s'havia topat amb la dona i que li havia explicat que aniria a caminar per la zona de La Peñota, entre Segòvia i Madrid, on van localitzar el cos. 

 

5.- Moren un nen de 4 anys i el seu pare mentre es banyaven a la platja de l'Escala

El 17 d'agost un nen de quatre anys i el seu pare, de 29 anys, van morir a la platja de Riells, a l'Escala, quan es banyaven amb la família. El nen era a l'aigua amb el seu pare quan es va ofegar. El equips d'emergència van fer maniobres de reanimació al nen, però no van poder salvar-li la vida. Va ser la mare qui va alertar que també trobava a faltar el pare del nen. Un helicòpter dels Mossos d'Esquadra amb una càmera tèrmica va localitzar el cos de l'home a uns 3 metres de profunditat. 

 

6.- Puigdemont guanya les eleccions europees a Catalunya i tant ell com Junqueras obtenen escó

Eleccions europees del 26 de maigCarles Puigdemont va guanyar a Catalunya i Oriol Junqueras aconseguia un escó a l'Eurocambra. Les eleccions van ser un exemple de vot dual dins l'independentisme, amb una victòria d'ERC en les municipals i un triomf de JxCat a les europees. Tant Puigdemont com l'exconseller de Salut Toni Comín van obtenir un escó al Parlament Europeu, però no ha estat fins a 7 mesos més tard, i després de la sentència del Tribunal de Justícia Europea sobre la immunitat de Junqueras, que han aconseguit l'acreditació.

 

7.- Càrregues a l'aeroport del Prat, bloquejat per les mobilitzacions contra la sentència

El 14 d'octubre es va fer pública la sentència del judici del procés. Una noticia que ha marcat l'actualitat del darrer trimestre de l'any. Els set jutges encapçalats per Manuel Marchena van condemnar el govern de l'1-O, la presidenta del Parlament i els presidents d'Òmnium i ANC la tardor del 2017 a penes d'entre 13 i 9 anys de presó pels delictes de sedició i malversació. Tsunami Democràtic va demanar que tothom anés a l'aeroport, que va quedar bloquejat més de vuit hores. El resultat de la mobilització va provocar caos als accessos i, segons Aena, un centenar de vols cancel·lats, dels més de 1.000 previstos. S'hi van viure diferents moments de tensió i els Mossos van fer diverses càrregues.

 

 

8.- Un avi que havia anar a fer quimioteràpia, trobat mort a l'hospital al cap de 15 dies

Un home de 73 anys i malalt d'Alzheimer va anar el 19 d'agost a les 11 del matí a l'Hospital de La Conception de Marsella per rebre una sessió de quimioteràpia. Quinze dies després, el van trobar mort i abandonat en un passadís d'una planta en desús. El fiscal investiga els fets, que podrien constituir un delicte d'homicidi involuntari. El fill de la víctima ha denunciat l'hospital per abandonament d'una persona vulnerable. Familiars i amics l'havien buscat per tota la ciutat i les localitats dels voltants durant dues setmanes.

 

9.- Mort, als 20 anys, l'actor de Disney Channel Cameron Boyce

Al juliol moria Cameron Boyce, estrella del Disney Channel, als 20 anys. El jove intèrpret i ballarí tenia una malaltia que li va causar una convulsió  mentre dormia i li va provocar la mort. Boyce era molt conegut entre el públic més jove gràcies als seus papers a la sèrie "Jessie" i a les pel·lícules "Mirrors", i "Descendants". Ha estat una de les notícies amb més impacte mundial.

 

10.- Google Earth resol el misteri d'una desaparició de fa més de 22 anys

Amb una captura de satèl·lit del Google Earth, un veí de Wellington (Florida) aconseguia resoldre el misteri d'una desaparició de fa 22 anys. William Moldt va desaparèixer el 7 de novembre del 1997. Aquest setembre un inspector del registre de la propietat feia cerques a Google Earth relacionades amb les edificacions de la localitat quan, de sobte, un misteriós objecte que es veia submergit en un estany li va cridar l'atenció. De seguida va avisar la policia. A dins hi van trobar un cos, que van identificar com l'home desaparegut el 1997.

ARXIVAT A:
Judici procésCarles PuigdemontViral Notre-DameObituari324 més vist 2019
Anar al contingut