El Mercat del Lleó de Girona, sense aire condicionat en plena onada de calor: "És terrible"

Les temperatures dins del mercat municipal superen els 30 graus per un problema del sistema de refrigeració des de l'estiu passat

"És terrible, les treballadores s'han de tirar aigua amb un esprai". En plena onada de calor, el Mercat del Lleó té problemes amb el sistema de refrigeració. L'aire condicionat no funciona bé des de l'any passat i la temperatura a dins supera moltes vegades els 30 graus

Aquesta setmana, en què les temperatures s'enfilen als 40 graus, molts hi van per refugiar-se de la xafogor. Un dels clients, en Martí, diu que "molta gent ve aquí i no compra, però s'asseuen en aquest banc", especialment la gent gran. Malauradament, es troben amb un clima molt similar al que fa al carrer.

Una de les paradistes ruixant-se aigua amb un esprai per la calor del Mercat del Lleó de Girona
Una de les paradistes ruixant-se aigua amb un esprai per la calor del Mercat del Lleó de Girona (CCMA)

Aquest problema l'arrosseguen des de l'estiu passat i molts culpen l'Ajuntament per la mala gestió. La presidenta del Mercat del Lleó, Marta Camps, es queixa que han de fer filigranes per "anar passant l'estiu":

"Aquest hivern l'Ajuntament no ha fet cap manteniment i ara ho estem pagant els comerciants i la clientela perquè passem molta calor."

Alguns, els més matiners, han hagut de buscar alternatives per no coincidir amb les hores més altes de calor. En Dionisio, que normalment hi anava a les 10.30, ha avançat l'hora d'anar a comprar per poder estar-hi més fresc. 


L'Ajuntament diu que buscarà una solució

L'Ajuntament de Girona ha admès el problema i assegura que a finals de mes instal·larà dos aparells nous d'aire condicionat

El mercat està en peu des del 1994 i la vicealcaldessa i tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Gemma Geis i Carreras, diu que la infraestructura dels aparells d'aire condicionat no és l'òptima pel pas dels anys.

El sistema de ventilació del mercat municipal no és òptim pel pas dels anys
El sistema de ventilació del mercat municipal no és òptim pel pas dels anys (CCMA)

Per això, ha reconegut que "cal fer una reflexió" i treballar en una modernització del sistema de cara a l'estiu vinent:

"Treballarem a l'hivern perquè l'any vinent hi hagi una instal·lació adaptada i que sigui el màxim d'eficient per intentar resoldre aquests problemes de temperatura".

A més, es preveu contractar un servei que faci el manteniment dels sistemes de refrigeració dels equipaments municipals, ja que fins ara no en tenia cap.
 

 

ARXIVAT A:
Onada de calor
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut