El mercat de Palamós inundat i carrers plens d'aigua pels forts aiguats

Poblacions de l'Alt i el Baix Empordà i del Vallès Oriental, les més afectades per les pluges

RedaccióActualitzat

Matí de ruixats forts que han generat diverses incidencies. Sobretot a l'Empordà, a la costa, i al Vallès Oriental, a l'interior.

Fins a les 12 del migdia, el telèfon d'emergències 112 ja havia rebut 225 trucades per incidents de caràcter lleu, la majoria dels quals eren per acumulació d'aigua al carrer i inundacions de baixos.

Fins a 130 trucades s'havien fet des del Baix Empordà i l'Alt Empordà, i 66 més procedien del Vallès Oriental.

En total s'han recollit 160 incidències, cap de les quals de gravetat.

 

A Calonge hi han caigut fins a 103 litres per metre quadrat, 79 al Port de la Selva i 87 a Cadaqués.

A Castelló d'Empúries, l'intens xàfec ha deixat 27 litres en només mitja hora, i hi han caigut fins a 36. A Palamós han caigut 65 litres per metre quadrat. El mercat s'ha inundat.

 

 

 

Roses i Castell-Platja d'Aro estan entre les poblacions més afectades, amb una vintena d'avisos cadascuna per inundacions de baixos, soterranis i pàrquings.

 

 

 

 

 

 

Als carrers de l'Estartit també s'hi ha acumulat aigua.

 

 

Més tard les pluges també han començat a caure amb força a la zona del Vallès Oriental, on l'acumulació d'aigua ha obligat a tallar la C-17, en sentit Barcelona, a Mollet del Vallès, durant una estona. Abans de la 1 de la tarda la circulació ja estava restablerta en tots dos sentits.

Protecció civil manté activat el pla Inuncat en fase d'alerta i demana precaució i que no es travessi per rieres i zones inundables.

 

 

Retards al Prat en les arribades

La pluja de primera hora del matí, d'altra banda, ha causat alguns retards a l'aeroport del Prat, sobretot en les arribades, perquè ha obligat a espaiar el temps d'aterratge entre avions.

Avui està previst que operin un miler de vols al Prat. Enaire, la companyia encarregada de regular el trànsit aeri, assegura que ho continuaran fent mentre duri l'episodi de pluges a Barcelona.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut