Barcelona

El Memorial Democràtic ret homenatge a les víctimes del franquisme

El Memorial Democràtic ha homenatjat les víctimes del franquisme amb un acte al Palau Sant Jordi de Barcelona aquest dimecres al vespre. L'acte ha començat amb un recital de poesia, amb un recull dels poemes més destacats de la lluita antifranquista. Un dels moments més emotius de la nit ha estat quan ha sortit a escena l'Orfeó Català, que el públic ha rebut amb forts aplaudiments i amb crits de "visca l'Orfeó". Nombroses autoritats del món polític català han assistit a l'acte. La data escollida per a aquest acte està carregada de simbolisme, perquè ha estat just quan fa 70 anys de l'inici dels afusellaments.

Actualitzat
Unes 4.800 persones s'han aplegat al Sant Jordi per recordar els represaliats pel franquisme en un acte batejat amb la frase "Poètiques de resistència. Somnis de Llibertat". Gent de l'espectacle com Mercè Sampietro o Juan Echanove han llegit poemes i textos d'autors com Joan Vinyoli o Vázquez Montalbán. Hi han actuat músics com Joan Manuel Serrat o Quico Pi de la Serra. 

L'Orfeó Català, ovacionat, ha tancat l'acte amb la interpretació de peces com "Què volen aquesta gent", de Maria del Mar Boent, o "Al vent", de Raimon.
Anar al contingut