Moscou

El matrimoni Putin anuncia la seva separació després de 30 anys casats

Vladímir Putin i la seva dona Liudmila han anunciat públicament el seu divorci, després de 30 anys de matrimoni. Ho han comunicat en una inusual aparició davant les càmeres de televisió del canal Rússia 24, en un país molt reservat sobre la intimitat dels líders.

RedaccióActualitzat
El president rus, Vladímir Putin, i la seva dona, Liudmila, se separen. Ho van anunciar aquest dijous en una entrevista a la cadena de televisió Rússia 24, després d'assistir a una representació del ballet "Esmeralda" al Palau del Kremlin. Putin havia estat sempre molt reticent a fer públics aspectes del seu matrimoni o de la vida de les seves dues filles.

Després de 30 anys, els Putin, que encara no han formalitzat el divorci, reconeixen a l'entrevista que fa temps que no viuen junts i confirmen el que semblava que era secret de domini públic. "Sí, podem dir que és un divorci civilitzat", ha afirmat Liudmila. Vladímir Putin, de 60 anys, ha explicat que "ha estat una decisió que hem pres plegats". Tots dos han parlat de la feina del president rus com la causa del distanciament: "Tota la meva activitat, tot el meu treball està sotmès a l'escrutini públic. Hi ha persones a qui els agrada, això, i a altres no, i hi ha persones que són totalment incompatibles", ha explicat Putin. Liudmila ha reconegut que no se sentia còmoda tan observada i que "amb prou feines" es veia amb el seu marit, encara que ha volgut deixar clar que mantenen "bones relacions".

Vladímir Putin es va casar amb Liudmila Xkrebvneva el 28 de juliol del 1983. El matrimoni va viure uns anys a l'Alemanya Oriental, on l'actual líder rus treballava pel KGB soviètic. Quan es van conèixer a Leningrad -ara Sant Petersburg-, on va néixer Vladímir Putin, Liudmila treballava com a hostessa per una de les aerolínies soviètiques. Tenen una filla de 28 anys i una altra de 27.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut