Hoquei patins

El Mataró fa història proclamant-se campió de la Copa de la CERS en derrotar el Lloret per 1-2

El Club Hoquei Mataró ha fet història en proclamar-se campió de la Copa de la CERS. L'equip d'Ivan Sanz ha deixat enrere una pèssima temporada derrotant el Lloret a domicili per 1-2, i aconsegueix d'aquesta manera el primer títol continental del club maresmenc. Els locals ho van tenir tot a favor per guanyar la Copa, però un gol de Bartrès quan faltaven dos minuts pel final va igualar l'1-0 de Lladó i va portar l'enfrontament a la pròrroga. I quan faltaven 24 segons perquè s'acabés el partit Formatjé va donar el triomf al Mataró amb un gol d'or després d'un ràpid contraatac.

El Mataró ha posat punt final a la temporada de la millor manera possible: aconseguint el seu primer títol continental. L'equip maresmenc s'ha proclamat campió de la Copa de la CERS contra tot pronòstic guanyant a domicili el Lloret per un emocionant 1-2. Va caldre arribar a la pròrroga per veure com, amb un gol d'or, el Mataró doblegava l'equip de la Selva després d'una final amb alternatives.

L'equip d'Ivan Sanz va deixar enrere els problemes econòmics que arrossega el club del Maresme -i que, per cert, fan que la plantilla no cobri des de fa mesos- i el descens consumat de l'OK Lliga per encarar amb il·lusió i compromís la important final d'aquest diumenge celebrada a Lloret.

Els joves jugadors del Mataró van dominar un primer temps marcat per la prudència i la igualtat. Malgrat que tots dos conjunts es van mostrar força prudents, els maresmencs van jugar amb més insistència en les llargues possessions i van tenir més ocasions. Ni els uns ni els altres, però, van poder trencar l'empat i el partit va arribar al descans amb el 0-0 inicial.

A la segona part, el Lloret es va despertar, lligant de més a prop l'atac mataroní i posicionant-se més bé sobre la pista. L'estratègia, però, no va variar i el partit va continuar molt igualat, sense contraatacs i amb un joc conservador per part de tots dos conjunts.

I així va ser fins que, nou minuts abans del final, Lladó va culminar una diagonal llançant un fort xut creuat que va sorprendre l'inspirat Roger Fernández situant l'1-0 en el marcador. El partit i el títol semblaven decidits, però inesperadament el Mataró no es va ensorrar i va plantar cara molt més intensament.

Final oberta

L'equip d'Ivan Tibau, en lloc de conservar l'1-0, va anar a buscar el segon, i això va permetre que el partit s'obrís agradablement. La final va entrar en una dinàmica molt entretinguda, amb ràpides alternatives en què Lloret i Mataró podrien haver marcat. L'ocasió més clara la van tenir els visitants amb una rematada a boca de canó de Roger Arnau que Ferran Serra va aturar excel·lentment.

Sí que va tenir més sort el Mataró a dos minuts pel final, quan Jordi Batrès, ara sí, va rematar a gol una bona jugada de Roca. L'empat va enfonsar les aspiracions del Lloret i el partit va viatjar a la pròrroga. La prudència va dominar els deu minuts de temps afegit, tot i que el Mataró va avisar amb un xut llunyà d'Albert Casanovas que es va estavellar al pal en l'últim segon de la primera part.

L'enfrontament semblava abocat als penals davant la poca gosadia de tots dos equips, i quan tot feia pensar que la final s'acabaria amb l'empat el Lloret va trencar una llarga possessió del Mataró per llançar un contraatac que, per poc, no acaba amb el gol del triomf. Per a desgràcia dels de la Selva, els maresmencs van replicar amb una altra contra que Formatjé, màxim realitzador de la CERS amb 12 gols, va segellar amb el gol d'or del triomf quan tot just faltaven 24 segons per al desenllaç.