Sant Joan Despí

El marxandatge de la Via Catalana i l'independentisme

El marxandatge oficial de la cadena humana conviu amb els nombrosos articles independentistes, una mostra de l'auge del moviment.

Actualitzat
El groc és el color de la Via Catalana cap a la independència, i així queda plasmat en el marxandatge que s'ha posat a la venda amb motiu d'aquest esdeveniment i que ha servit per finançar-lo en part. Si el 2012 el passeig de Gràcia es va convertir en una marea d'estelades, a la cadena humana d'aquest Onze de Setembre les banderes independentistes compartiran espai amb una riuada groga.

El lot oficial del marxandatge l'integra una samarreta, una banderola i un adhesiu, amb el dibuix d'un metre i la frase "un metre més a prop de la llibertat". No hi falten el logotip de l'Assemblea Nacional Catalana i de la mateixa cadena, juntament amb l'etiqueta #11s2013.

Els productes han tingut molt èxit, fins al punt que les samarretes s'han exhaurit en alguns dels llocs de venda per internet i costa trobar-ne de les talles més comunes.

Més enllà de la indumentària, els participants a la Via Catalana també poden tenir de record d'aquesta iniciativa un sarró. La bossa és el que els quedarà, perquè el contingut els servirà d'avituallament. Hi ha una ampolla d'aigua L'eixerida, una altra de la beguda AlterCola, una llauna de la beguda energètica Despertaferro, un suc multifruites de la mateixa marca, avellanes de Reus, ametlles de Lleida, galetes Trias i dues piruletes Estelada.

Aquest kit de berenar i begudes, com el defineix l'empresa que l'ha posat a la venda, Àpats.cat, costa 12 euros i es pot comprar en molts establiments.

L'independentisme és un mercat a l'alça, i això s'ha traduït, ja des de fa mesos, en l'existència de productes diversos amb l'estelada. Ja no és només el fet que la bandera amb l'estrella abundi als basars regentats per xinesos. Els rellotges Ncat, que marquen l'hora en català, són un exemple de l'auge, així com les vambes Vamcats. Banyadors, bufandes i davantals formen part del catalèg de pàgines Decorgraf. També s'hi poden comprar bodis de nadó, bolígrafs, articles per a mascotes... Les més agosarades poden manifestar-se lluint els sostenidors SosténCat, que es poden comprar a botigues independentistes.

Una altra manera de reivindicar una Catalunya independent és a través del cotxe, amb la matrícula per a la independència, que permet esquivar la multa que suposaria enganxar un CAT allà on hi ha la E.

Les pastisseries no han desaprofitat l'ocasió i als aparadors podem veure tant pastissos com galetes amb l'estelada. Una manera ben dolça (o salada, que també n'hi ha) de donar suport a la causa.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut