Un tanc rus circulant pels carrers de Mariúpol
Un tanc rus circulant pels carrers de Mariúpol (Reuters / Alexander Ermochenko)
Ucraïna

El mapa de l'evolució de l'ofensiva russa a Ucraïna en cinc mesos de guerra

Aquest diumenge ha fet cinc mesos de la invasió russa d'Ucraïna. 150 dies en els quals Rússia ha avançat més enllà del que ja se n'havia apropiat, de facto, el 2014.

En aquest vídeo es pot veure quin ha estat l'avanç de les tropes russes des d'aquell 24 de febrer. Un avanç que ha estat més lent del que es preveia, per la resistència inesperadament ferma de l'exèrcit ucraïnès, que ha comptat amb ajuda de la comunitat internacional.

 

El 24 de febrer, la península de Crimea i la franja oriental del Donbass ja eren en mans russes. I a partir d'aquella data, el mapa es va modificant.

Tot i la resistència ucraïnesa, l'avanç de les tropes russes és persistent per l'enorme superioritat militar.

Rússia també ha ampliat els objectius d'ocupació, que en un principi havia de ser tota la regió del Donbass.

De les dues províncies que conformen el Donbass, Lugansk ja l'han conquerida completament; però a Donetsk Rússia en controla, amb prou feines, la meitat.

Tancs russos s'apropen a la ciutat de Kherson
Tancs russos s'apropen a la ciutat de Kherson (Reuters)

En canvi, pel sud, les tropes russes han duplicat el territori conquerit i han arribat fins a Kherson.

Moscou evita revelar quins són els pròxims objectius militars, i quina és la seva estratègia futura: si intentar annexionar fins on arribin els tancs o guardar-se territori per negociar després.

Al llarg d'aquests cinc mesos també s'ha intensificat la propaganda i la desinformació que arriba tant des de Kíiv com des de Moscou. L'últim cas, dissabte mateix amb les informacions sobre l'atac al port ucraïnès d'Odessa després de l'acord per permetre l'exportació del cereal ucraïnès per pal·liar la crisi alimentària al món. 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut