Gent a la plaça del Sol, a Gràcia

El mapa de la desescalada: cercador municipi a municipi de les fases des del 8 de juny

RedaccióActualitzat

Catalunya crema etapes en la desescalada. Mentre el sistema sanitari es prepara per al futur post-Covid hi ha territoris que ja s'acosten al que el govern espanyol ha qualificat de "nova normalitat", és a dir, la sortida de les fases de confinament. Són les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i l'Alt Pirineu i l'Aran. A partir del 8 de juny estaran en fase 3, l'última de la desescalada.

Al darrere, la resta del país. La segona setmana de juny marca el punt final de la fase 1 de la desescalada. Lleida i Barcelona i l'àrea metropolitana se sumen a la resta de regions sanitàries en fase 2.

En fase 2 s'hi mantenen encara una setmana més Girona, la Catalunya central, l'Alt Penedès i el Garraf. Aquest és el mapa que queda al país:

 

A la fase 3, la Generalitat podrà decidir la mobilitat entre regions sanitàries. Així, els ciutadans es poden moure entre el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. L'Alt Pirineu i l'Aran, envoltats de regions en fase 2, no tindran aquesta mobilitat.

Per municipis, n'hi ha més de 250 que ja són en fase 3 dels 948 que hi ha a Catalunya. La resta, uns 700, encara es mantenen en fase 2.

Amb l'arribada de la fase 2, s'acaba el sistema de franges per a la majoria de la població. Ja no hi ha limitacions per a la sortida de famílies ni per fer esport i passejar. Això sí, es mantenen les franges per a la sortida de les persones grans i la població vulnerable, per garantir que tinguin un espai segur per sortir al carrer.

Aquesta limitació, però, ni tan sols afecta tots els municipis en fase 2, ja que els que tenen una població per sota dels 10.000 habitants i baixa densitat, fa dies que van poder eliminar les franges.

 

En fase 3 no hi ha franges per a cap grup d'edat.


Poblacions dividides en dues regions

Una de les conseqüències que ha tingut la divisió administrativa en regions sanitàries és que hi ha municipis que pertanyen a dues zones. Són casos com els de Castellet i la Gornal, a l'Alt Penedès; Odèn, al Solsonès, i Querol, a l'Alt Camp, queden partits en dues fases:

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus DesescaladaSalut
Anar al contingut