Signants del manifest d'Òmnium, "Som el 80%"
Signants del manifest d'Òmnium, "Som el 80%"

El manifest d'Òmnium "Som el 80%" arriba a les 100.000 adhesions

Jordi Cuixart, president d'Òmnium, ha dit a Sánchez que el 80% de catalans vol un referèndum acordat i la fi de la judicialització

Actualitzat

Des de la presó, Jordi Cuixart, president d'Òmnium, recorda a Pedro Sánchez les seves paraules en el Congrés durant el debat monogràfic sobre Catalunya on demanava una proposta que comptés amb el suport del 75% dels catalans.

Cuixart ha respost que, segons les últimes enquestes, ja hi ha un 80 per cent que vol un referèndum d'autodeterminació acordat i que aposta per la fi de la judicialització de la política. 

 


Òmnium Cultural va presentar fa un mes el manifest Som el 80%, al qual ja s'han adherit unes 100.000 persones. Aspira a agrupar tot l'espectre independentista i també als que no ho són i creuen que la judicialització de la política no és la solució. També rebutgen l'actitud de l'estat espanyol respecte a la violència policial, la negació del diàleg i la presó dels líders catalans.

Un manifest que vol fer de paraigua per a persones de generacions i procedències ideològiques diferents, però amb punts en comú. Com el cas de Joan Majó, exministre d'Indústria i exdirector general de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió:

"Jo no sóc independentista, crec que hi ha solucions millors. Però en canvi, crec que s'ha de canviar la relació entre Catalunya i l'Estat"

 


Gemma Ubasart, politòloga i antiga responsable de la secretaria de plurinacionalitat de Podem, tampoc és independentista però creu que "les presons provisionals són desproporcionades des de qualsevol punt de vista garantista".

 

 

Mentre que Omar Diatta, treballador social i activista independentista que va participar en el 9N, diu que s'han d'acceptar els resultats:

"Si la majoria dels catalans realment no volen la independència hem d'acceptar el resultat i, si la majoria la vol, també s'ha d'acceptar. Però primer hem de dialogar entre nosaltres."

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procésÒmnium Cultural
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut