El mandat de Trump, una mina per a sèries, pel·lícules i documentals

La indústria audiovisual nord-americana ha tingut en el president dels Estats Units tot un filó i ningú no s'imaginava un final de legislatura com el que ha tingut

Pere GaviriaActualitzat

La indústria audiovisual nord-americana, amb tanta tradició de ficcionar sobre política, ha tingut en el mandat de Donald Trump tot un filó creatiu. Durant els últims quatre anys, sèries i pel·lícules han reflectit la polèmica legislatura del president nord-americà. Cap d'elles ha arribat a imaginar fets com l'assalt al Capitoli del passat 6 de gener. Un nou cas en què la realitat ha superat la ficció. Aquí en teniu alguns títols.

 

"American horror story, cult" (2017)
Ryan Murphy, Brad Falchuk
Movistar Plus Amazon Prime Video

Amb les eleccions del 2016 van aflorar dues Amèriques: la que tenia autèntic terror de l'arribada de Trump a la Casa Blanca i la que ho va viure com un alè de canvi i esperança. Aquest va ser el punt de partida de la setena temporada de la primera ficció que es va plantejar quin podia ser el destí del país sota la presidència del magnat. Amb un jove que aprofita la por per començar una espiral de violència que li permeti ascendir políticament.

 

 

"The good fight" (2017)
Michelle King, Robert King
Movistar Plus Amazon Prime Video

A Chicago trobem el despatx d'advocats més anti-Trump del panorama televisiu. "The good fight", una esplèndida spin-off de "The good wife", arrenca amb la protagonista horroritzada amb la victòria de Trump i víctima d'una estafa. Durant les quatre temporades de la sèrie apareixen diferents polèmiques al voltant de la figura del president, com un possible "impeachment" o la imaginària petició de divorci de la seva dona, Melania.

 

 

"La ley de Comey" (2020)
James Comey, Billy Ray
Movistar Plus

Un cas polèmic del seu mandat portat a les pantalles és el de James Comey, l'exdirector de l'FBI que Trump va destituir de seguida que va arribar a la Casa Blanca. L'enfrontament s'ha convertit en una minisèrie que, tot i que va tenir moltes dificultats per estrenar-se, s'ha pogut veure als Estats Units abans de les últimes eleccions, tal com desitjava el seu director.

 

 

"El cuarto poder" (2018)
Jenny Carchman, Liz Garbus
Movistar Plus

La sèrie documental "El cuarto poder" explica la feinada del New York Times durant el primer any de mandat de Donald Trump investigant escàndols d'un president que ha atacat constantment els mitjans que no considera afins.

 

 

"Animado presidente" (2018)
Stephen Colbert, Tim Luecke, Chris Licht, Matt Lapin, R.J. Fried
Movistar Plus

Una sèrie animada que proposa explicar amb humor el dia a dia de Trump i el seu entorn. L'humorista i presentador Stephen Colbert és el productor d'aquest retrat àcid i descarat d'un dels homes, fins ara, més poderosos del món.

 

 

"Borat 2" (2020)
Jason Woliner, Sacha Baron Cohen
Amazon Prime Video

Nova entrega de l'incorrecte i satíric Borat, 14 anys després de la primera pel·lícula d'aquest estrafolari personatge arribat del Kazakhstan. El britànic Sacha Baron Cohen és el creador i intèrpret principal d'aquest llargmetratge irreverent en què Borat intenta entendre què passa pel cap dels votants de Trump i deixa que, ells mateixos, es retratin.

 

 

"Years and years" (2019)
Russell T. Davies
Netflix Movistar Plus

En un futur no gaire llunyà i a la Gran Bretanya, una presidenta mentidera arriba al poder aprofitant el caos que provoca un hipotètic segon mandat de Trump. El populisme de la carismàtica Vivienne Rook, interpretada per Emma Thompson, convida a fer paral·lelismes en aquesta sèrie en què tot gira al voltant d'una família polaritzada per les seves opinions.

 

 

"Los lobos" (2019)
Samuel Kishi
Filmin

La política migratòria de Trump, amb la possibilitat de separar els nens migrants dels seus pares, ha marcat el seu mandat. En aquest llargmetratge es planteja el drama d'una dona mexicana que intenta trobar un futur amb els seus dos fills petits a l'Amèrica trumpista.

 

 

"Fahrenheit 11/9" (2018)
Michael Moore
Movistar Plus

El títol d'aquest documental de Michael Moore fa referència al seu exitós documental "Fahrenheit 9/11", que va guanyar la Palma d'Or a Canes el 2004. Girant la data, ha trobat el dia en què Trump va ser declarat president electe dels Estats Units el 2016. Un treball que aborda tant la seva campanya electoral com les controvertides polítiques del mandatari amb un objectiu clar: contribuir a fer caure la seva credibilitat. Ell sol s'ha ocupat d'aconseguir-ho, tot i que continuen havent-hi 70 milions de nord-americans que el van votar el novembre passat.

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsSèriesCinema
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut