El Manchester City de Pep Guardiola no podrà jugar en cap competició europea les pròximes dues temporades (Reuters)
Futbol internacional

El Manchester City no podrà jugar en competicions europees les pròximes dues temporades

Actualitzat

La UEFA ha anunciat que sanciona el Manchester City sense poder disputar cap competició europea durant les pròximes dues temporades, 2020-21 i 2021-22, perquè va vulnerar la normativa del "fair play" financer. A més, la màxima institució futbolística del continent imposa una multa de 30 milions d'euros al club que entrena Pep Guardiola.

En el seu comunicat, la UEFA detalla que "després d'haver examinat totes les proves, ha constatat que el Manchester City Football Club va cometre greus infraccions del Reglament de concessió de llicències i fair play financer de la UEFA Club sobrepassant els seus ingressos de patrocini als seus comptesentre el 2012 i el 2016". 

El Manchester City, per la seva banda, ha trigat pocs minuts en reaccionar i ha emès un comunicat rebutjant les acusacions de ple i posant en qüestió la imparcialitat de la decisió: "és un cas iniciat per la UEFA, perseguit per la UEFA i jutjat per la UEFA". A més, el club anglès anuncia que recorrerà al Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS).

 

 

La sanció arriba després d'una investigació que va fer el diari alemany Der Spiegel en què es van revelar correus confidencials del propietari de l'City, el xeic Mansour bin Zayed al-Nahyan, en els quals es mostrava que finançava, a través de la seva aerolínia, Etihad, els patrocinis de la samarreta del City, l'estadi i l'acadèmia. Un d'aquests correus revelava que només una part del finançament procedia d'Etihad, mentre que la resta l'aportava una altra de les empreses de Mansour, l'Abu Dhabi United Group.

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut