Melcior Comes, guanyador del Premi Sant Joan de literatura catalana. (Foto: ACN)
Melcior Comes, guanyador del Premi Sant Joan de literatura catalana. (Foto: ACN)
Sabadell

El mallorquí Melcior Comes s'emporta el Premi Sant Joan de literatura catalana

La novel·la guardonada, "Hotel Indira", parla d'un escriptor fracassat que torna a Mallorca per treballar en un hotel familiar

RedaccióActualitzat

L'escriptor mallorquí Melcior Comes ha guanyat el 34 Premi Sant Joan de literatura catalana. El guardó, que s'ha entregat al Saló Modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell, és un dels més ben dotats de les lletres catalanes: 35.000 euros lliures d'impostos. Melcior Comes ha obtingut aquest premi amb la novel·la "Hotel Indira", que narra com un escriptor fracassat torna a Mallorca per començar a treballar en un vell hotel familiar, tan decadent com la seva pròpia vida.

L'autor premiat ha explicat que la seva obra "és una història d'amor embogit entre un personatge que es vol redimir a través del contacte amb una dona casada". El personatge, Nico, és un escriptor que fa de recepcionista en un hotel. Treballa en el torn de nit durant l'hivern, un fet que fa confluir la desolació de l'illa i del mateix personatge.

Segons l'escriptor, és una novel·la plena d'"equivocs, misteris i mentides" que fan evolucionar la història. L'obra, però, també amaga una segona trama, la de la corrupció econòmica i política que, diu Comes, caracteritza tant l'illa.

Melcior Comes celebra que després de trenta-quatre anys es continuï apostant per la cultura i que des del món econòmic "sentin l'obligació cívica de posar un premi de primera magnitud dins la nostra literatura perquè un altre llibre surti reforçat". "Hotel Indira", editada per Edicions 62, es publicarà a la tardor.

Anar al contingut