Copa de la UEFA

El Màlaga, únic equip espanyol que se salva de la desfeta a la UEFA amb l'adéu de Celta i Betis

Ensopegada gairebé total dels equips espanyols en la Copa de la UEFA. Només el Màlaga, que va fer la gesta de guanyar el Leeds al seu camp, serà a vuitens de final de la competició. El Betis, que va perdre amb l'Auxerre, i el Celta, que no va guanyar per prou gols el Celtic de Glasgow, s'uneixen al grup dels eliminats, on des de la ronda anterior hi havia l'Alabès. Dos gols de Dely Valdés van permetre a l'equip entrenat per Joaquín Peiró continuar en la competició europea. El Celta, que havia perdut a Escòcia per 1 a 0, va guanyar per 2 a 1, però el valor doble dels gols fora de casa el va deixar fora. El Betis no va saber defensar l'1 a 0 que havia tret del Ruiz de Lopera i va perdre a França per 2 a 0.

El Màlaga és l'únic equip espanyol classificat per als vuitens de final. L'equip de Joaquín Peiró, que continua sense conèixer la derrota a Europa, va fer el partit de la seva vida. El panameny Deli Valdés va fer els dos gols dels andalusos. El primer, en el minut 14. Vuit minuts després, els francesos van empatar amb un gol de Bakke. I, en el 79, va marcar el segon, que va sentenciar el partit. L'eliminació del Leeds davant del Màlaga, que no havia jugat mai fins aquest any a Europa, podria costar el càrrec d'entrenador a Terry Venables. Balaídos es va vestir un cop més de festa per viure una gran nit europea. Aquest cop, però, el Celta no va poder remuntar l'1 a 0 de l'anada davant del Celtic de Glasgow. Tot i vèncer per 2 a 1 i empatar el global de l'eliminatòria, pel fet de no haver marcat en camp contrari, el Celta es va quedar fora d'Europa. Sense Mostovoi, lesionat i Catanha, sancionat, l'equip de Miguel Ángel Lotina no en va tenir prou amb els gols de Jesuli, en el minut 23, i de McCarthy, en el 53. Un polèmic gol de Hartson en el minut 36 va fer que la victòria del Celta hagi estat una de les més tristes de la seva història. El Betis no va ser capaç de fer bo l'1 a 0 de l'anada i va perdre per 2 a 0 al camp de l'Auxerre. L'equip de Víctor Fernández va estar molt lluny del futbol que els va situar en el quart lloc a la Lliga.