Reial Madrid

El Madrid destrossa el Mallorca en cinc minuts bojos (5-2)

Després d'una primera part per oblidar, el Madrid ha revolucionat el partit en els primers instants de la segona. El Bernabéu ha passat dels xiulets a l'eufòria després que Mourinho ha aparcat la idea de les rotacions i ha plantat els jugadors més habituals al camp.

El Mallorca li ha complicat la vida al Madrid durant tres quarts d'hora llargs, però s'ha vist atropellat per una locomotora en cinc minuts bojos, en els quals l'equip local no només ha capgirat un marcador que li era desfavorable al descans, sinó que ha pogut iniciar una golejada que ja ningú esperava al Bernabéu.

L'estadi de Chamartín ha acomiadat els seus jugadors amb xiulets després d'una primera part pèssima en la qual ha tingut la possessió de la pilota i, una vegada més, ha estat incapaç de generar futbol. José Mourinho ha plantat un centre del camp atípic amb Pepe, Modric i Kaká, i amb Morata a l'extrem dret. La cosa no ha funcionat.

Els homes de Gregorio Manzano, en canvi, han fet un partit molt seriós, ben tancats al darrere i frescos de toc en la sortida.

Dues pilotes centrades, la segona de córner, han estat prou perquè Nsue (6') i Alfaro (21') avancessin els balears neutralitzant el gol solitari d'Higuaín (14'). En el capítol d'incidències, només es podria destacar un xut al travesser de Cristiano Ronaldo i un penal de Ramos a Casadesús que Mateu Lahoz s'ha empassat.

En el descans, Mourinho ha reconfigurat l'equip. Ha deixat Arbeloa i Morata a la dutxa, i ha fet entrar Özil i Benzema, amb la qual cosa el joc del Madrid ha guanyat creativitat al mig del camp i impacte en atac.

Per al Mallorca, tot s'ha acabat en una rematada acrobàtica de Bigas (49') al punt de penal que podia haver estat molt més franca. D'aquí al festival blanc. Entre el minut 51 i el 56, Cristiano, Modric i Higuaín han desmuntat l'esquema dels visitants. El gol del croat ha estat memorable: una volea violentíssima, enganxada de primeres des de 30 metres, impossible per als reflexos d'Aouate. Certament més bonic que el d'Old Trafford.

Amb això n'hi ha hagut prou. Els jugadors han considerat la feina feta i, ara amb la graderia ben calmada, han adormit el partit fins a convertir-lo un exercici magistral d'intranscendència en l'última mitja hora. Ningú ha celebrat el 5-2 de Benzema en l'afegit. En despertar-se diumenge al matí, potser se n'adonen que estan a 10 punts del Barça. El Mallorca ho té pitjor: es passarà una setmana més en la zona de descens.